Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Šonedēļ startē Ņujorkas Metropolitēna operas zvaigznes Kristīnes Opolais Latvijas koncertturneja

Redakcija
Redakcija

Jau piektdien, 30.septembrī, ar koncertu “Lielajā dzintarā” tiks atklāta pasaulē kritiķu atzītās un publikas mīlētās latviešu operdziedātājas Kristīnes Opolais koncertturneja, informē koncertturnejas organizators Andrejs Žagars.

Skaistajā programmā skanēs ārijas no Džuzepes Verdi, Alfrēdo Katalāni, Pjetro Maskanji, Arrigo Boito, Džakomo Pučīni un Kamila Sensānsa operām.

Pēc atklāšanas koncerta 2.oktobrī sekos uzstāšanās Kristīnes Opolais dzimtajā pilsētā – Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS, bet 4.oktobrī Latvijas tūres gala koncerts notiks Latvijas Nacionālajā operā.

Savukārt jau 7.oktobrī Opolais ar vienīgo koncertu Lietuvā uzstāsties Viļņā, Lietuvas Nacionālajā operas un baleta teātrī.

Koncertos Latvijā Opolais muzicēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri itāļu diriģenta Sesto Kvatrīni vadībā, bet Viļņā – ar Lietuvas Nacionālo operas orķestri.

“Esmu patiesi priecīgs, ka pēc piecu gadu pārtraukuma klausītāji Latvijā atkal varēs baudīt Kristīnes Opolais muzicēšanu ne tikai Rīgā, bet arī Liepājā un Rēzeknē, kur tas kļuvis iespējams pateicoties jaunajām koncertzālēm. Šis ir ļoti īpašs notikums, jo Opolais ir piesātināts grafiks, kurā koncertu nav daudz. Jau novembrī Ņujorkā Kristīne dziedās “ManonaLesko” un “Bohēmā”, bet februārī – galveno lomu Dvoržāka “Nāras” jauniestudējumā,” uzsver Žagars. Viņš piebilst, ka Dvoržāka “Nārai” plānotas arī tiešraides translācijas.

Biļetes uz Kristīnes Opolais koncertiem nopērkamas “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un interneta vietnē Biļešu Paradīze

Kristīnes Opolais koncertturneju Latvijā atbalsta: “Latvijas Gāze”, “Domenikss”, “OlainFarm”, “Rietumu Bank”, “Rīgas brīvostas pārvalde”, žurnāls “Pastaiga” un “JCDecaux Latvija”.

Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds dibināts ar mērķi veicināt un attīstīt augstas raudzes kultūras projektus, īpaši izceļot mūzikas un mākslas nozares, piesaistot valsts, mecenātu un Eiropas fondu finansējumu.