Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Rīgas svētki strauji tuvojas!

Redakcija
Redakcija

Pēc divām nedēļām Rīgas iedzīvotāji un galvaspilsētas viesi varēs baudīt neaizmirstamas trīs dienu svinības, kas norisināsies no 12. līdz 14. augustam, piedāvājot plašu izklaides programmu ikvienai gaumei.

Svētki šogad veltīti Rīgai kā kino cienītājai, kino veidotājai un kino radītāju pilsētai. Tāpēc ikviens svētku apmeklētājs ir aicināts noskatīties dažādu žanru un laika posmu filmas, kā arī izbaudīt cita veida izklaides un aktivitātes Kino muzejā, Rīgas Centrāltirgus brīvdabas kinoteātrī, kinoteātros „K. Suns”, „Splendid Palace” un citviet. Īpašs Rīgas svētku notikums būs piemiņas zīmes atklāšana par godu pirmajam kinoseansam Rīgā.

Tāpat kā citus gadus, arī šogad plaša izklaides programma būs aktīvās atpūtas cienītājiem, kuri varēs ne vien vērot, bet arī piedalīties dažāda veida sporta aktivitātēs – Daugavā norisināsies ikgadējās burāšanas sacensības „Match Race” un „Rīgas kauss burāšanā”, uz sauszemes – volejbola, florbola un regbija turnīri. Par nu jau leģendāru pasākumu ir kļuvis diennakts basketbola turnīrs „Krastu mačs”, kā arī pašdarināto braucamrīku festivāls „Nissan Norde Cartoon rallijs” un Kanāla regate, kas noteikti sniegs daudz neaizmirstamu, pozitīvu emociju arī šogad. Īpašs jaunums veselīga dzīvesveida piekritējiem – 13. augusta rītā jau no plkst. 7.00 iespēja sākt dienu ar fitnesa treniņu profesionālu treneru vadībā Lucavsalā.

Savukārt bērni svētku priekus varēs baudīt, piedaloties dažādās radošajās darbnīcās, orientēšanās spēlēs un cita veida izklaidēs ne tikai Rīgas centrā, bet arī citviet. Rīgas svētku apmeklētājus iepriecinās īpašie viesi no ārvalstīm - Vērmanes dārzā uzstāsies cirka mākslinieku trupa no Čehijas un Igaunijas Zinātnes centrs „Ahhaa”, kuri piedāvās daudzveidīgu zinātnes aktivitāšu programmu, kā arī skatuves uzvedumu, kas būs veltīts kino triku noslēpumu atklāšanai.

Pašdarinātus gardumus, amatniecības izstrādājumus un piemiņas lietiņas būs iespējams iegādāties 11. novembra krastmalas amatnieku tirdziņā, Esplanādes tirdziņā „Gabaliņš Latvijas”, kā arī Viduslaiku tirdziņā laukumā pie Rīgas Sv. Pētera baznīcas. Savukārt Jēkaba laukumā varēs atrast dažnedažādus labumus no Latgales ciemiem un laukiem, kur tiks svinēta Latgales diena. Jau tradicionāli Spīķeru kvartālā „Rīgas svētku restorānā" gardēžiem būs iespēja izbaudīt Rīgas labāko restorānu piedāvājumu, ļaujoties īpaši galvaspilsētas svētkiem radītajam gastronomiskajam ceļojumam.

Dažāda veida muzikālās programmas varēs baudīt 11. novembra krastmalā, Vērmanes dārza estrādē, Stacijas laukumā uz „Origo Summer Stage” skatuves, Spīķeru koncertzālē, kā arī Vecpilsētā un Bastejkalnā ielu mūzikas dienas ietvaros.

Atgādinām, ka svētku dienās, 13. un 14. augustā, Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Ar detalizētu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv. Aktuālajām ziņām aicinām sekot līdzi sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu „Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs”; organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.