Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Alright Gandhi un Irving Ark brīvdabas koncerts Kalnciema kvartālā

Redakcija
Redakcija

Alright Gandhi un Irving Ark brīvdabas koncerts Kalnciema kvartālā
Publicitātes foto

2016. gada 4. augustā Kalnciema kvartāla brīvdabas koncertā uzstāsies grupa no Berlīnes „Alright Gandhi” un jaunie pašmāju indie talanti „Irving Ark”.

Grupa Alright Gandhi izveidota Berlīnē 2014. gadā, vietā, kur pulcējas cilvēki no visas pasaules, lai darītu visu, kas patīk un kā viņi jūtas un neviens par to neiebilstu. Pietro FORNARA (IT), Dominick Gray (ASV), Rosa Gerhards (UK) un Kalle Enkelmann (DE) satika viens otru pagrīdes psihedēlisko jam sesiju haosā, lai kopīgi spēlētu mūziku mežonīgās un pārpildītās nedēļas dienās.Grupa kļuva kā intīma alternatīva, izaugusi no Rosas dziesmu rakstīšanas un basa līnijas, Pjetro ģitāras krāsām un Dominika ritma. Alright Gandhi pastāv ar tādu pašu devīzi kā tās bezrūpīgā vide: aizmirsti vēsturi, esi orģināls! Grupa ir tālu no smagās rūpniecības Berlīnē, tās dziļi akustiskās skaņas un netradicionālie ritmi dara visu, lai liktu kustēties jūsu gurniem un atvērtu prātu.
2016. gada pavasarī grupa izlaidusi savu pirmo albumu „Little Traveller”.
Alright Gandhi Latvijā uzstāsies pirmo reizi.

Irving Ark - viens no aktuālākajiem jaunajiem pašmāju indie mūzikas sastāviem, kura priekšgalā ir LNT laika ziņu moderators Kristaps Tālbergs, – izdevis debijas minialbumu Magnēts. “Irving Ark debijas EP Magnēts ierakstā izteikti jūtama mūsdienu mūzikas elpa, brīžam ieskanoties The National skaudrajiem dziesmu tembriem, Foals stindzinoši trāpīgajiem ģitāru signāliem, The XX askētiskajam dziļumam, kā arī Arcade Fire cienīgiem līdzi dziedamiem piedziedājumiem ar trīsas raisošām kulminācijām. Tas viss kopā radījis oriģinālu, līdz šim nebijušu skanējumu, turklāt latviešu valodā,” albumu raksturo mūziķi.

Magnētu var raksturot ar vārdiem “gaišās skumjas” – gan mūzika, gan vārdi organiski savienojas vienotā stīgā, kas neatstāj vienaldzīgu un neviļus ierauj pārdomās par to, ka aiz katra grūta, tumša brīža, pieliekot pūles, seko rītausma un jauna diena.

Mini albums Magnēts ir bijis gadu ilgs intensīvs radošais process, par kura gala rezultātu Irving Ark ir patiesi gandarīti. Taču, kā atzīst mūziķi, tieši dzīvo koncertu pieredze un satikšanās ar klausītājiem viņiem pašiem ir vistuvākā.

Albuma vizuālā noformējuma izveidei tika piesaistīti divi pašmāju grafiskie dizaineri. Par albuma kopējo vizualizāciju atbildīgs ir Aigars Mamis (Overpriced), savukārt Irving Ark logo izstrāde tika uzticēta Miķelim Baštikam (Asketic).

Līdz ar EP iznākšanu Irving Ark klausītājiem nodod tā trešo singlu Vīns.

Koncertā darbosies dažādas brīvdabas kafejnīcas.
Pasākuma norises laiks no 19.00-23.00. Ieeja bez maksas.