Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Novadu dienas Kalnciema kvartālā noslēgs ar Cēsīm 810!

Redakcija
Redakcija

Novadu dienas Kalnciema kvartālā noslēgs ar Cēsīm 810!
Foto: www.cesis.lv

Sestdien, 2016. gada 9. jūlijā, Kalnciema kvartālā norisināsies "Cēsīm 810!" ieskaņas pasākums un Cēsu diena, gatavojoties šī gada Vidzemes jubilāres – Cēsu pilsētas – svētkiem.

Dienas laikā uz Kalnciema kvartāla brīvdabas skatuves norisināsies:

11.00 Etno-Eko festivāla “Sviests” ieskaņa ar folkloras kopu "Lāns"
Etno-Eko festivālā “Sviests” iespēja iepazīt senās amatu prasmes un labāko etno mūziku no Latvijas un kaimiņvalstīm. Īsta manta – atgriešanās pie saknēm, neaizmirstot par mūsdienīgu izpildījumu.
„Lāns” spēlē autentiskus latviešu tautas instrumentus, latviešu folkloras dziesmu materiālus papildinot ar savām interpretācijām. Koncertā tiks atskaņotas dziesmas no decembrī iznākušā albuma "Dzērves un dzērvenes" - dažādu novadu un dažādu tēmu latviešu tautas dziesmas - cenšoties caur sevi atrast katras dziesmas vēstījumu, sajūtu, pietuvoties tās dziļākajai būtībai.

12.00 Ritma svētku ieskaņa ar apvienību "Pulsa efekts"
9. jūlijā Kalnciema kvartālā Cēsu 810 gadu ietvaros tiks prezentēti arī 6. Ritma svētki, kas notiks Cēsu lielo svinību ietvaros. Laikā no pl. 12.00 uz skatuves kāps svētku organizatori, apvienība “Pulsa efekts”, sniedzot interaktīvu koncertu kopā ar dažiem Ritma svētku dalībniekiem- dziedātāju Leilu Alijevu, stepa dejotāju Anniju Ķeseli un beatbox mākslinieku Gunāru Romanovu. Skatītājiem šoreiz nebūs vien vērotāju loma- perkusiju meistarklasēs varēs iesaistīties ikviens gribētājs! Ritma svētki notiks sadarbībā ar atbalstītājiem Cēsu dome, VKKF, SIA Enerģijas risinājumi, bet informatīvo atablstu nodrošina Radio SWH!

13:00 - 15:00 Vokāli - instrumentālā grupa "Bliezienc"
Pašreizējā sastāvā kolektīvs darbojas kopš 2013. gada. Ansambļa repertuārā galveno vietu visā pastāvēšanas laikā ieņem labākie latviešu un pasaules populārās un džeza mūzikas skandarbi un dziesmas – R.Paula, I.Kalniņa, Igo Fomina, Ivo Fomina, M. Freimaņa un citu latviesu autoru dziesmas, Dž.Geršvina, P.Makartnija, E.Preslija kompzīcijas, ka arī skandarbi no grupu ABBA, QUEEN, EAGLES, un citu ievērojamu makslinieku repertuāra.
Ansamblis regulāri piedalās jauniešu mūzikas festivālos visā Latvijā, koncertē Cesīs, uzstājies daudzās Vidzemes un Latgales pilsētās, sadarbojies ar Vidzemes kamerorķestri, Cēsu Mūzikas vidusskolas kolektīviem, Cesu 1.pamatskolas akordeonistu ansambli, Vecumnieku jauniešu simfonisko orķestri „Draugi”, uzstājies Ostrovas un Pleskavas pilsētās (Krievija).

Pasākumu vadītājs: Kārlis Freimanis

Dienas programmā no plkst. 10.00 līdz 16.00 būs iegādājami Cēsu novada mājražotāju un amatnieku gardumi un darinājumi.

Cēsu tūrisma un kultūras centra prezentācijas teltī būs iespēja uzzināt par šīsvasaras lielākajiem kultūras pasākumiem Cēsu pilsētā, par atpūtas iespējām Cēsīs un apkārtnē, kā arī vinnēt viktorīnā kādu jauku balvu.
Cēsis šogad svin savu 810 Dzimšanas dienu un viss gads tiek pavadīs svētku zīmē. Cēsu 810 Dzimšanas dienas ieskaņas pasākumā Kalnciema kvartāla tirdziņā, Rīgā viesi tiks iepazīstināti ar plānoto svētku programmu, kas iecerēta trīs dienu garumā no 22. jūlija līdz 24. jūlijam.

Vidzemes koncertzāles “Cēsis” – prezentācijas teltī varēs vairāk uzzināt par pašu koncertzāli un iepazīties ar gaidāmās rudens/ziemas sezonas repertuāru.

Īpašas aktivitātes būs saistītas ar jaunās sezonas atklāšanas notikumu - starptautisko festivālu "Čello Cēsis". Dienas garumā ikvienam būs iespēja tuvāk apskatīt skaisto mūzikas instrumentu čellu, kā arī pašam uz brīdi iejusties čellista "ādā", nofotografēties un piedalīties koncerta biļešu izlozē. Par īpašu cenu būs iespēja iegādāties biļetes uz festivāla "Čello Cēsis" koncertiem gan pieaugušo, gan bērnu auditorijai.

Koncertzāle ir arī desmitā Cēsu Mākslas festivāla partneris, un šajā teltī varēs iepazīties ar jubilejas festivāla programmu.

Vīnu veikala zālē visas dienas garumā norisināsies jostu aušanas darbnīca ar “Vēverīšām", kurā tiks demonstrētas aušanas prasmes un jebkuram interesentam būs iespēja pašam pamēģināt aust, kā arī iegādāties dažādus tautas mākslas izstrādājumus – jostas, zeķes, maučus, blūzes, kreklus, kā arī brunčaudumus.

Bērnu izklaidei Cēsu viduslaiku pils pārstāvji piedāvās viduslaiku galda un veiklības spēles, staigāšanu uz koka kājām, ļaus izmēģināt roku viduslaiku rakstībā uz vaska dēlīšiem, kā arī sniegs iespēju pielaikot īstas bruņas!

Ieeja pasākumā – bez maksas!
Pasākuma norises vieta – Rīga, Kalnciema iela 35.