Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Šonedēļ sākas 8.Starptautiskais Diksilendu mūzikas festivāls

Redakcija
Redakcija

Ar koncertu džeza bārā-restorānā “Trompete” 30.maijā sāksies 8.Starptautiskais Diksilendu mūzikas festivāls, kas šogad norisināsies trīs dienas, piedāvājot koncertus Rīgā un Umurgā. Festivāla ieskandināšanas koncertā, kas sāksies plkst.20, varēs izbaudīt jam session, ko piedāvās pašmāju diksilendu mūzikas apvienības. Ieeja koncertā – bez maksas. 31.maija koncertā viesnīcas “Hotel Roma” 7.stāva restorānā uzstāsies festivāla viesi – “Easy Winners” no Sanktpēterburgas un “Sunny Groove Dixie” (Latvija). Biļetes uz šo koncertu var iegādāties “Biļešu Paradīzes” tīklā.

1.jūnijā festivāla darbība jau tradicionāli pārcelsies uz Umurgu (Limbažu novadā), kur laukumā pie Kultūras nama plkst.15 muzicēs grupas „Homeopāti LV”, „Lauku ielas diksilends” un diksilends „Sigulda”, savukārt vakara koncertā plkst.19 vārds tiks dots festivāla viesiem – “The Dixie Company” (Polija), “Easy Winners” (Sanktpēterburga), kā arī “Sunny Groove Dixie” (Latvija). Vakara koncerts tiks atklāts ar festivāla viesu gājienu pa Umurgas ielām, bet vakara koncerta noslēgumā norisināsies tradicionālais „live jam session”.

Starp dienas un vakara koncertu Umurgas Kultūras nama mazajā zālē bērni varēs noskatīties populāras animācijas filmas, bet lielajā zālē plkst.16.30 ikviens tiks aicināts noskatīties režisora Jāņa Mūrnieka iestudēto muzikālo komēdiju “Precies, māsiņ!” ar Raimondas Vazdikas, Jāņa Jarāna un Gunta Veita piedalīšanos. Plkst.22 sāksies balle, kurā muzicēs “Krauja Storm Band”.

Festivāla viesi “Easy Winners” (Sanktpēterburga) par sevi saka: “Krievijā ir daudz kolektīvu, kas spēlē 40. – 70.gadu mūziku, taču neviens no tiem savā daiļradē nav pievērsies džeza saknēm. Savukārt mēs esam izņēmums. Grupa dibināta 1998.gadā, piedalās Eiropas un Krievijas mūzikas festivālos, uzstājas Sanktpēterburgas labākajās koncertvietās un, neraugoties uz jaunu dalībnieku pievienošanos, ir palikusi uzticīga 20.gadsimta pirmās puses muzikālajiem principiem.” Grupas repertuārā ir t.s. “arhaiskais” džezs, turklāt ir izvēlējies īpašus instrumentus: bungu vietā mūziķi izmanto veļas dēli, kontrabasa vietā – tubu, bet ģitāras vietā – bandžo. Kā uzsver mūziķi, šie instrumenti lieliski saskan ar džezā tik ierastajiem instrumentiem – saksofonu, klavierēm un trombonu, radot tikai “Easy Winners Ragtime Band” raksturīgo skanējumu. Grupā muzicē: Andrejs Vojevodskis (kontrabass, tuba, vokāls, kazoo), Svjatoslavs Lobanovs (trombons, vokāls, bandžo), Andrejs Blinčevskis (alta saksofons), Aleksandrs Kiahidi – taure, Nikita Arefjevs (klavieres), Boriss Šulmans (rezonatorģitāra, bandžo, vokāls), Vlads Ļašuks (veļas dēlis).

Savukārt “Dixie Company” ir diksilends no Poznaņas Polijā. Kopš šīs apvienības rašanās 1993.gadā, tā sniegusi simtiem koncertu un piedalījusies vairākos prestižos pasākumos un festivālos gan Polijā, gan citās Eiropas valstīs. Grupa muzicējusi dažādos džeza festivālos un koncertējuši Francijā, Čehijā, Vācijā, Šveicē, Slovākijā, Zviedrijā un Ungārijā.

Grupā muzicē: Krzysztof Zaremba – trombons, apvienības līderis; Jakub Marszałek – trompete; Rafał Kubale – klarnete, tenorsaksofons, Wojciech Warszawski – vokāls, bandžo, ģitāra, Mariusz Gajdziel – bass, Piotr Soroka – bungas, veļas dēlis, menedžeris; Bogdan “Watson” Ciesielski – klavieres, aranžijas.

Biļešu cenas – 7 un 10 EUR.

Biļetes uz festivāla koncertiem varēs iegādāties “Biļešu Paradīzes” tīklā, kā arī pie Umurgas Kultūras nama pirms koncerta.