Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Vērienīgā koncerta “Mana vasaras melodija 2017” dalībnieki ieraksta kopdziesmu “Vasaras sapnis”

Redakcija
Redakcija

Pagājušajā nedēļā, gatavojoties vērienīgajam koncertam “Mana vasaras melodija 2017”, kas jau 30.jūnijā notiks Jelgavā, Pasta salā, vairāki koncerta dalībnieki pulcējās skaņu ierakstu režisora Ginta Stankeviča studijā, lai ierakstītu koncerta kopdziesmu “Vasaras sapnis” (Guntara Rača teksts / Raimonda Paula mūzika).

Izrādās, šai dziesmai ir interesanta priekšvēsture: kā stāsta tās vārdu autors Guntars Račs, tieši pirms divdesmit gadiem Maestro uzrunājis viņu kopīgi pastrādāt pie viena dziesmu programmas “Vasaras sapnis”, kurā toreiz piedalījās Spanovskis, Paukštello; tāpat dziesmas iedziedāja “Prāta vētra”, taču neesot bijis skaidrības par to, kurš vēl varētu ieskaņot dažas dziesmas. “Tad nez no kurienes parādījās Ūdrītis (Rolands Ūdris), kurš, lai gan bija rokenrola cilvēks, nespēja atteikt Maestro, un iedziedāja šo pašu dziesmiņu kopā ar bērnu vokālo ansambli “Dzeguzīte”. Manuprāt, daudzi, kuri šo dziesmu agrāk ir dzirdējuši, nemaz nenojauš, ka to dzied Rolands Ūdris,” smej Guntars Račs, piebilstot – viņaprāt, Ūdrītis noteikti ir šai dziesmai tolaik pielicis savu pievienoto vērtību. “Bet pats galvenais – lai Ūdrītim tagad būtu laba veselība! Turam īkšķus par viņu. ”

“Man ir radusies sajūta, ka 30. jūnija koncerts būs kaut kas līdzīgs tautas sadziedāšanās svētkiem, jo cilvēkiem jau patīk dziedāt līdzi zināmas dziesmas, īpaši, ja tas ir vasarā,” atzīst dziedātāja Rūta Dūduma, kura Jelgavā uzstāsies kopā ar mammu – dziedātāju Iru Krauju (Dūdumu). “Manuprāt, dziesma “Vasaras sapnis”, ko šodien iedziedam, Jelgavas koncertam būs lieliski piemērota,” vēl piebilst Rūta.

Dziedātājs Ainars Bumbieris, kas Jelgavas koncertam gatavo dziesmu “Lai burvji buras”, uzskata – uz Jelgavu ikvienam jādodas tāpēc, ka tur gan varēs izjust vasaru, gan kārtīgi to ieskandināt ar savu pozitīvismu un labām dziesmām. “Jo vairāk vienuviet būs pozitīvi noskaņotu cilvēku un smaidu, jo foršāka būs vasara,” saka Ainars, ar smaidu piebilstot: “Manuprāt, dziesma “Vasaras sapnis” varētu būt kā īsts rituāls – to, visiem kopā dziedot, tiek piesaukta vasara, ko tik ļoti gaidām!”

“Cerams, ka šī dziesma apgāzīs visas sinoptiķu nejaukās prognozes, ka vasaras it kā nebūšot, vai ka tā būs “skandināviska”, kā tiek solīts. Ceru, ka tad, kad Jelgavā dziedāsim šo dziesmu, mūs sadzirdēs saulīte un arī mākoņi, kuri pratīsies un pavirzīsies malā,” par dziesmas iespaidu uz laika apstākļiem prāto mūziķis Artūrs Uškāns, atgādinot, ka Jelgavā viņu gaida dubultslodze, jo uz skatuves viņš kāps kopā gan ar “Laimas Muzykantiem”, gan “Duceli”.

Atgādināsim, ka 30.jūnija koncertā “Mana vasaras melodija 2017”, kuru vadīs TV personības Liene Bērziņa un Māris Grigalis, un uz kuru aicina gan Jelgavas pilsēta, gan LNT, piedalīsies populārākās Latvijas šlāgergrupas un dziedošās ģimenes: „Crazy Dolls”, „Mākoņstūmēji”, „Liepavots”, „Zvaigžņu lietus”, „Baltie lāči”, „Rumbas kvartets”, „Ducele”, „Lustīgais blumīzers”, „Laimas Muzykanti”, Dziedošo ģimeņu šovos iepazītās Tihovsku un Dūdumu ģimenes, Māsas Legzdiņas un Brāļi Puncuļi, Aigariņš un Rikardions, Ainars Bumbieris, Kaspars Antess u.c.

Par pavadījumu gādās instrumentālā grupa „Vintāža”. Pēc koncerta – nakts balle ar labākajiem mūziķiem! Koncerta sākums – plkst.21.

Biļetes uz pasākumu var iegādāties “Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā.

Videoieskats koncerta "Mana vasaras melodija" prezentācijas pasākumā.

Video: KultūrasVēstis.lv arhīvs