Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Pieci citāti no filmas par Laimu Vaikuli, kas iznāk par godu viņas jubilejai

Redakcija
Redakcija

Par godu Laimas Vaikules jubilejai, koncertā «Laima Vaikule & Freedom Ballet» 30.martā Arēnā Rīga un 31.martā televīzijas kanālā PBK tiks demonstrēta dokumentālā īsfilma, kas veltīta estrādes dīvai. Filmu ar matu kosmētikas CHI atbalstu veidojusi žurnāliste Maija Silova, un tajā piedalās komponists Raimonds Pauls, izdevējs Guntars Račs, producents Gints Stankevičs, mūziķi Jānis Stībelis, Olga Rajecka, Dima Bilans, DAGAMBA, Musiqq un citi.

“Filmas veidošanas procesā mēs ar video inženieri Juriju Aleksejevu izmantojām pilnīgi noteikti aktuālāko montāžas formātu – bez aizkadra balss. Visu stāsta pats filmas varonis, kā rezultātā mēs iegūstam emocijas un informāciju no pirmavota. Mēs pat atradām Laimas kolēģi, draugu no “Jūras Pērles” laikiem tālajās Havaju salās un nointervējām,” stāsta Maija Silova.

Kā norāda filmas autore, skatītājiem būs aizraujoši paskatīties uz Laimu Vaikuli viņas senu draugu un kolēģu acīm, uzzināt par dziedātāju negaidītas detaļas.

Pieci Laimas draugu citāti no filmas (autori nav norādīti apzināti, lasītājam ir iespēja uzminēt):

- Es zinu vienu gadījumu, ko man stāstīja Laimas komandas cilvēki. Laima esot Maskavā braukusi uz koncertu, kā jau Maskava - sastrēgumi, steiga, stress, jau kavē. Un Laima pēkšņi šoferim saka: "Stop, stop, apstādiniet!". Laima ieraudzījusi klaiņojošu sunīti, izskrien zālienā un to sunīti baro. Kolēģi viņai saka: "Laima, mums jābrauc uz koncertu", bet Laima atbild: "Nē, pagaidiet, man ir sunītis jāpabaro."

- Es ļoti labi atceros pirmo tikšanos ar Laimu, kuras vaininieks bija Raimonds Pauls. Es vienkāršs lauku puika no Liepājas burtiski tikko biju iepazinies ar Paulu. Es aizgāju pie Laimas ciemos, tolaik viņa vēl dzīvoja Rīgā, netālu no Dailes teātra. Tur bija milzīgs televizors, es biju šokā, nebiju tādu nekad redzējis. Un tur bija balts dīvāns, uz kura es apsēdos, un iznāk Laima, tā mierīgi pasaka "Čau", it kā mēs būtu pazīstami jau daudzus gadus.

- Laimai bija tādas cepurītes kā lietussardziņi, kā sēnītes. Tas bija tik stilīgi, tik kolosāli – kā viņas visas tur kustējas. Kā var būt gan tik skaista, gan tik stilīga, gan dziedoša! Laima bija tiešām "no ārzemēm". Tāpēc es arī savā grāmatā viņu minēju kā vienu no stilīgākajām sievietēm.

- Laimas baltais karē ir jau iegājis vēsturē jau kā atsevišķs stils.

- Laima ir stila un sievišķības ikona gadiem ilgi. Interesanti, ka joprojām viņa vēl ir aktuāla, un joprojām jauna. Dažādu vecumu cilvēki viņu klausās. Redzēju video, kā mazi bērni dzied viņas video - interesanti. Laima Vaikule ir kā zvaigzne, kura spīd.

Latvijas estrādes dīvas jubilejas koncerts, kura ietvaros tiks demonstrēta filmas pirmizrāde, notiks 30.martā Arēnā Rīga. Koncerta apmeklētājus priecēs vairāk nekā 30 unikāli priekšnesumi. Kopā ar Laimu uzstāsies pasaulē plaši atzītais kolektīvs Freedom Ballet no Ukrainas, populārie solisti Intars Busulis, Jānis Stībelis, Lauris Reiniks, kā arī klasiskās mūzikas huligāni DAGAMBA.

Biļetes uz koncertu pieejamas Biļešu servisa kasēs.