Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Ar panākumiem aizvadīta grupas “bet bet” un Mediņu zēnu kora koncertsērija “Pērļu zvejnieks”

Redakcija
Redakcija

Ar pilnām zālēm un izpārdotiem koncertiem aizvadīta grupas “bet bet” un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas kopīgā 10 koncertu sērija, kuras pamatā bija grupas “bet bet” 25 gadu laikā sarakstītās liriskās melodijas, kā arī divi populāri Raimonda Paula dziesmu cikli zēnu korim - “Pērļu zvejnieks” ar Jāņa Petera vārdiem un 5 dziesmu cikls ar Aspazijas dzeju. Abi cikli ir ieskaņoti un izdoti albumā “Pērļu zvejnieks”, kurš CD versijā jau pieejams mūzikas veikalos un grāmatnīcās, bet digitāli lejupielādējams un klausāms visos populārākajos mūzikas ieguves portālos.

Koncerta pirmajā daļā grupa, sev mazliet neierastā veidā, atskaņoja savas 25 gadu grupas pastāvēšanas laikā iekrātās liriskās melodijas un vairākas agrāk reti atskaņotas dziesmas no grupas agrīnajiem albumiem. Savukārt otrajā daļā grupai pievienojās zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā.

Guntars Račs : “ Šis mums bija liels izaicinājums, jo koncerta otrajā daļā nācās pielāgoties kora izpildījuma specifikai un sekot līdzi diriģenta norādēm. Tas prasīja lielas dinamiskas gradācijas un ļoti lielu koncentrēšanos. Arī koncertzāļu akustika bija ļoti atšķirīga un visi šie aspekti bija jāņem vērā. Spriežot pēc ilgajām un karstajām ovācijām un cilvēku paustajiem viedokļiem pēc koncerta, mums izdevās. Zāles bija pilnas un lielākoties pilnībā izpārdotas.”

Šis gads bija grupas 25 gadu jubilejas gads un jau pavasarī tika uzsākta jubilejas turneja, kuras laikā grupa konsekventi uzstājās tikai tur, kura līdz šim nebija uzstājušies. Turneja turpinājās vasarā un aptvēra Latvijas laukus un mazpilsētas. Tādējādi, grupa pulcināja uz vietām ilgi neredzētus cilvēku daudzumus tādās vietās, kā Allaži, Tume, Mārsnēni, Rožupe, Upīte, Viļaka, Staburags, Gailīšu pagasts, Lubāna, Madliena, Viesīte, Dzērbene u.c.

Zigfrīds Muktupāvels: “ Mēs ar grupu domājam, ka tie bija mūsu karjeras labākie koncerti”.

Atšķirībā no vasaras turnejas, “Pērļu zvejnieka” koncerti notika lielajās pilsētās un lielajās koncertzālēs, tostarp Liepājas “Lielajā dzintarā”, Rēzeknes k/z “ Gors” un “Vidzemes koncertzālē” Cēsīs, kur pilnībā tika izpārdots arī papildus koncerts. Rīgas koncertu sērija notika “Mūzikas namā Daile”, kas arī bija visu koncertu galvenais organizators.