Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Dzintaru koncertzāles vasaras sezonu noslēgs grupa “DaGamba” un kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” ar programmu #LudwigVanRammstein

Redakcija
Redakcija

Šo sestdien, 1. septembrī, plkst. 19.00 Dzintaru koncertzālē uz iespaidīgu vasaras sezonas noslēguma koncertu aicina klasiskās mūzikas “huligāni” – grupa “DaGamba” – un kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” diriģenta Normunda Šnē vadībā. Viņu sniegumā baudīsim jauno elpu aizraujošo un netradicionālo muzikālo priekšnesumu – grupas “DaGamba” programmu #LudwigVanRammstein vēl nebijušā skanējumā.

#LudwigVanRammstein iedvesmas pamats ir Vācijas mūzikas pasaules pazīstamāko un pretrunīgāko pārstāvju – klasiskās mūzikas komponista Ludviga van Bēthovena un grupas “Rammstein” daiļrade. “Šķietami tik atšķirīgi dažādu gadsimtu mūziķi, bet ar tik daudz ko kopīgu – viena valsts, viena valoda un mūzika, kas pārsteidz un lauž stereotipus,” atzīst grupas “DaGamba” līderis Valters Pūce. Savukārt pianists Dainis Tenis uzsver: “Mums ir interesanti strādāt pie jaunās koncertprogrammas, atklājot, cik skaista un melodiska patiesībā ir “Rammstein” mūzika un kāda mežonīga jauda caurstrāvo Bēthovena darbus. Sākumā šis savienojums likās traks un neīstenojams, taču ar laiku atklājām, cik organiski šīs dažādo laiku melodijas viena otru papildina, veidojot muzikālu sinerģiju ar netverami mežonīgu skaistumu.”

“DaGamba” jaunā koncertprogrammā Bēthovena mūzika kļūs par rokmūziku, bet “Rammstein” melodijas iegūs akadēmisku skanējumu. “Interesanti ir mainīt lomas, kad Bēthovens sāk skanēt kā klasisks roka gabals, bet “Rammstein” pārtop akadēmiskā simfonijā. Savienojot dažādus mūzikas žanrus un laikmetus, mēs nojaucam robežas starp tiem,” uzsver Valters Pūce.

Savukārt kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” un diriģenta Normunda Šnē pievienošanās grupas “DaGamba” jaunajai koncertprogrammai #LudwigVanRammstein ļaus klausītājiem to izbaudīt daudz krāšņākā un vēl nebijušā skanējumā.

Grupu “DaGamba” 2011. gadā izveidoja Valters Pūce. Viņam pievienojās bērnības draugs un čellists Antons Trocjuks, bet pēc pāris gadiem – irāņu perkusionists Hamidreza Rahbaralams un lietuviešu pianists Dainis Tenis, izveidojot starptautisku grupas sastāvu. Pirms gada grupas sastāvu papildināja arī bundzinieks Artūrs Jermaks. “DaGamba” aizraujošie muzikālie eksperimenti un radošie risinājumi būvē tiltu starp dažādām mūzikas pasaulēm – roku, popu un klasisko mūziku, šādi apvienojot dažādus muzikālos stilus, kā arī piešķirot klasiskai mūzikai mūsdienīguma elpu un skanējumu.

Biļetes uz Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas noslēguma koncertu jau pieejamas visās “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā.