Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Komponista Jāņa Strazda jubilejas koncertā skanēs viņa labākās dziesmas

Redakcija
Redakcija

Komponists un daudzu pazīstamu dziesmu (tostarp – “Zaļā zeme”, “Pa paralēli”, “Ugunspuķe” “Ripoja akmens” u.c.) autors Jānis Strazds savu 40. jubileju ir nolēmis svinēt kopā ar kolēģiem, draugiem un domubiedriem mūzikā koncertā “Strazda dziesmas”, kas nākamā gada 14.februārī notiks Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”.

Koncertā skanēs nopietnas un mazāk nopietnas dziesmas ar dzejnieku Jāņa Petera, Guntara Rača, Māras Zālītes, Igo, Agneses Līcītes, Maijas Kalniņas u.c. vārdiem; skaņdarbi no dziesmu cikla “Lins”, kas tapis sadarbībā ar leģendāro dzejnieku Jāni Peteru, kā arī no cikla “Uguns”, kas radīts kopā ar dziedātāju Igo.

Vairāk nekā divdesmit radošās darbības gadu laikā J. Strazda mūziku ir atskaņojuši daudzi lieliski kolēģi – dziedātāji un instrumentālisti -, kuri kuplā pulkā piedalīsies jubilejas koncertā: Igo, Andris Ērglis, Kaspars Tīmanis, Normunds Rutulis, Antra Stafecka, Ginta Krievkalna, Dainis Skutelis, Juris Kristons, Māris Kupčs, Ivars Kalniņš, Gundars Lintiņš, Aivars Meijers, Kristens Kupčs, J. Strazda un A. Ērgļa pirmā grupa “Berm”, Liepājas teātra aktieru ansamblis “Aģenti”, jauktais koris “Laiks” ar diriģenti Ilzi Balodi un daudzi citi.

“Svētki ir jāsvin, un vislabāk tos svinēt lieliskā kompānijā – ar cilvēkiem, ar kuriem gadiem ilgi esmu bijis kopā uz skatuves dēļiem, kā arī ar saviem skatītājiem un klausītājiem. Šajos gados radīts daudz – gan populārās, gan akadēmiskās un arī bērnu mūzikas virzienā, un daļu no tā visa plānojam atskaņot 14.februāra vakarā, lai veidotos ļoti interesants un dinamisks koncerts. Esmu pārliecināts, ka šis kopīgi pavadītais vakars sagādās svētku sajūtu arī ikvienam skatītājam,” saka Jānis Strazds.

Komponists darbojies gan akadēmiskās un teātra mūzikas laukā, gan populārās mūzikas jomā kā dziesmu autors, aranžētājs un producents. Par veiksmīgu darbību ticis apbalvots ar Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu (2008), AKKA/LAA Autortiesību Bezgalības balvu (2009). u.c. Rakstījis dziesmas dažādiem izpildītājiem – Andrim Ērglim, Igo, Normundam Rutulim, Kristīnai Zaharovai, Kasparam Tīmanim, Ancei Krauzei, Daigai Petkevičai, Liepājas teātra aktrisei Sigitai Jevgļevskai, Dailes teātra aktierim un režisoram Intaram Rešetinam utt. Strazds līdzās radošajai darbībai strādā arī Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā

Biļetes uz Jāņa Strazda jubilejas koncertiem var iegādāties “Biļešu Paradīzes” tīklā.