Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Ar stāvovācijām noslēdzas Guntara Rača grāmatas “Mīlestība ir” atvēršanas koncerts Dzintaros

Redakcija
Redakcija

22.augustā pilnībā izpārdotā “Dzintaru koncertzālē” notika dzejnieka un mūziķa Guntara Rača jaunās dzejoļu grāmatas “Mīlestība ir” atvēršanas svētku koncerts, kurā piedalījās grupas “bet bet” un “Saldās sejas”, kā arī viesmūziķi – Ivo Fomins, Mārtiņš Ruskis, Katrīna Bindere, Normunds Jaukušonoks, Kristena Cīrule, Roberts Dinters un Vilnis Krieviņš.
Koncerta divās daļās izskanēja dziesmas no grupas “Saldās sejas” jaunā albuma “Klausieties visi!”, dziesmu pirmatskaņojumi un grupas “bet bet” 28 gadu laikā izlolotais zelta repertuārs.

Teju 3 stundu garais koncerts noslēdzās ar stāvovācijām, bet pats autors vēl gandrīz stundu sniedza autogrāfus ikvienam koncerta apmeklētājam, kurš to vēlējās un tādu bija krietns pulks.

Guntars Račs: “Mans apgalvojums, ka “Mīlestība ir”, nav izdomājums. Es šo mīlestību vakar izbaudīju pilnā mērā. Uz skatuves bija mani draugi, bet zālē cilvēki, kurus es no sirds mīlu un cienu. Es esmu pateicīgs liktenim, ka atkal esmu atsācis rakstīt dzejoļus un ka ir tik neticami daudz lielisku cilvēku, kas tos lasa un ar tiem dalās. Priecājos, ka septembrī atkal došos uz lielām un mazām bibliotēkām, lai satiktos ar brīnišķīgiem cilvēkiem Vilcē (10.09), Daugavpilī (11.09), Trapenē (13.09), Bārtā (14.09), Bērzainē (1.09), Kandavā (19.09), Mārupē (20.09), Lutriņos (28.09), Jaunalūksnē (4.10), Kalāčos (6.10) un visur citur, kur vēl tikai tikšu uzaicināts. “

Grāmata “Mīlestība ir” ir pieejama komplektā ar CD, kurā ieskaņotas 15 dziesmu akustiskās versijas Zigfrīda Muktupāvela, Intara Busuļa, Ivo Fomina un citu solistu izpildījumā. Daļa no šīm dziesmām vakar izskanēja arī koncertā. Grāmata + CD jau ir pieejami Latvijas grāmatnīcās.

31. augustā koncerta ierakstu klausieties “Latvijas radio 2”, bet septembrī gaidiet TV ierakstu “Latvijas Televīzijas” 1. kanālā.

Pasūtīt grāmatu: https://bit.ly/2TByGJW