Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Ansamblis „Manta” un roka trio „Spāre” brīvdabas koncertā 3. augustā Kalnciema kvartālā

Redakcija
Redakcija

Vienā vakarā dzirdēsim ansambli „Manta” ar jauno albumu "Karaliene" un latviešu jaunās paaudzes psihodēliskā roka trio „Spāre”. Bet koncertu iesildīt ir pieteikusies jauna indie pop grupa Zilo džinsu serenāde / Blue Jean Serenade. Koncerta norises laiks no 19.00 līdz 23.00, ieeja bez maksas.

........................................................................................................................................................

MANTA
Ansamblis Manta ir viens no redzamākajiem latviešu alternatīvās scēnas pārstāvjiem, kas guvis piekrišanu arī ārpus tās. Pirmais albums “Manta” ieguvis vairākas Latvijas mūzikas balvas, grupa aktīvi koncertējusi Latvijā, uzstājusies arī Lietuvā un Igaunijā.

Mantas otrais dziesmu albums “Karaliene Anna” ir savdabīga, tēlaina, tumša mūzika, kas klejo dažādos žanros. Dziesmas un to aranžējumi balstīti tekstos, ar kuriem var iepazīties gan oriģinālvalodā, gan angliski.

Mantas īpatno skanējumu veido arī daudzbalsība un oriģināls instrumentu klāsts dažādos salikumos – Cremona basģitāra vai sintbass, ģitāras, klavieres, dzīvās bungas un pašradīti sampli, ērģeles Vermona 2, sintezators “Электроника”, Korg Electronic piano, kā arī īpašais viesis - Casio VL1.

Šis ir dzīvs, analogs ieraksts, kas izpildīts šodienai unikālā tehnikā, rakstot un montējot uz lentām ar diviem divceliņu magnetofoniem. Rakstījis, ieraksta laikā miksējis un producējis Latvijas alternatīvās scēnas veterāns Ingus Baušķenieks savā studijā “Bicycle Systems”.
https://ansamblismanta.bandcamp.com/

Sastāvā:
Edgars Šubrovskis – ģitāra, basģitāra, balss / guitar, bass, vocals
Edgars Mākens – ērģeles, klavieres, piebalss / organ, piano, backvocals
Oskars Upenieks – sintezatori / synthesizers
Raitis Viļumovs – sitamie instrumenti, piebalss / drums, backvocals

SPĀRE
Grupas Spāre koncerts līdzinās dīdžeja setam, kurā mūzika tiek attīstīta lēnām, to balstot uz atsperīgiem bungu bītiem un ģitāru rifiem, tam pa virsu attīstot dažādas gan ļoti vienkāršas, gan ļoti komplicētas melodiskās un ritmiskās idejas.

Grupas mūzika rodas spontāni uz vietas. Pamatā balstīta psihodēliskā roka skaņu pasaulē, Spāres mūzika ir ritmiski atsperīga un eksplozīva, enerģiski lādēta un intensīva, inovatīva un pārsteigumiem pilna; tā izšķīdina žanriskās barjeras un tiecas pretī nezināmajam.

Sastāvā:
Matīss Čudars - ģitāra, balss
Jānis Ruņģis - basģitāra, balss
Artis Orubs - bungas
Sēdvietas būs, taču labāk uzvelciet ērtākus apavus, jo mūzika liks kustēties.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Sxu...

Zilo džinsu serenāde/ Blue Jean Serenade

Jauna, latviski-angliski dziedoša, indie-pop grupa. Izveidota Kandavā, kad 2014. gadā, Basketbola nometnes laikā, divi komandas biedri Jānis(ritma ģitāra, vokāls) un Tomass(bungas) izdomāja brīvo laiku, starp trenniņiem, pavadīt, spēlējot populāru dziesmu koverus uz akustiskās ģitāras un miskastes kā bungām.Tagad tas ir 5 cilvēku ansamblis, kur Anna(Jāņa māsa) spēlē klavieres un arī dzied, Reinis spēlē līdģitāru un Edgars atbild par zemākajām notīm uz Basa. Dziesmas par to, kas pasaulē ir labs, un ko mēs labprāt gribēu mainīt.
Līdz šim izdevuši vienu EP ‘All My Friends Care About Celebrities, Well, I Don’t’ , kuru ir iespējam noklausīties Spotify, kā arī iegādāties iTunes veikalā.
https://www.facebook.com/bluejeanmu...
https://www.instagram.com/bluejeans...

Koncertu rīko Kalnciema kvartāls ar "Lielvārdes alus" atbalstu.