Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Otrā festivāla “Laima Rendezvous Jūrmala” diena tiks veltīta Jūrmalai

Redakcija
Redakcija

Starptautisko mūzikas festivālu “Laima Rendezvous Jūrmala 2019”, kas šogad norisināsies no 18. līdz 21.jūlijam Dzintaru koncertzālē, veido četras koncertu dienas ar dažādiem nosaukumiem. Piektdiena, 19.jūlijs, ir “Jūrmalas diena” par godu slavenajai kūrortpilsētai, kura šī gada 11.novembrī svinēs savas dibināšanas 60. gadadienu.

“Jūrmala – tā ir brīnišķīga vieta, kurā ir iespēja patīkami pavadīt laiku cilvēkiem no visdažādākajām pasaules valstīm. Jūra, mežs… un pats svarīgākais - karstums! Pēdējos gadus es aicinu visus uz “Saulaino Jūrmalu”. Sākumā tas bija joks, bet pakāpeniski tas kļuva par īstenību. Festivāla laikā Jūrmalā vienmēr ir ļoti silti, mums ir ļoti daudz saules. Pagājušajā gadā ūdens temperatūra jūrā sasniedza +24 grādus!”, uzsver Laima Vaikule, festivāla veidotāja. “Jūrmalas gaiss ir piesātināts ar neticami pozitīvu muzikālu enerģiju! Ieelpojot to, vari uzkrāt iedvesmu veselam gadam, un tad atkal ir nepieciešams kārtējais īpašā gaisa malks, tāpēc mēs jau trešo gadu pēc kārtas ar nepacietību gaidām “randiņu” ar Laimu Jūrmalā”, piebilst SunStroke Project grupas dalībnieki no Moldovas. Šie spilgtie mūziķi kāps uz festivāla skatuves tieši “Jūrmalas dienā”.

Festivāls “Laima Rendezvous Jūrmala” notiek Dzintaru koncertzālē jau piekto reizi, šoreiz atzīmējot savu pirmo jubileju. Jau pirmajā gadā iezīmējās spilgtas, no citiem festivāliem atšķirīgas īpatnības: “Laima Rendezvous Jūrmala” mākslinieki dzied dzīvajā izpildījumā festivāla orķestra pavadījumā, kā arī veido oriģinālus un nebijušus duetus un trio.

“Mēs esam par dzīvo skaņu! Tas nozīmē, ka viens orķestris spēlē pavadījumu visiem māksliniekiem, kuru šogad ir vairāk nekā 50, un visi uzstājās dzīvajā izpildījumā! Ticiet man — šādu festivālu ir ļoti maz. Sākumā bija grūti pārliecināt visus māksliniekus dziedāt ar orķestri, bija neuzticēšanās un pat bailes. Bet tagad mūsu atmosfēra ir ļoti atšķirīga, ir tas īpašais - dzīvā izpildījuma satraukums,” atzīst Vaikule.

“Jūrmalas dienā”, 19.jūlijā festivālā uzstāsies: Stass Mihailovs, Sergejs Mazajevs, Intars Busulis, Aļona Sviridova, Sati Kazanova, Aleksandrs Panajotovs, Anna Maria, Roberto Kel Torress, Nino Katamadze, Samanta Tīna, Dāvids Kalandija, SunStroke Project, Aleksejs Čumakovs, Jānis Stībelis, Andris Ērglis, Freedom Ballet un Laima Vaikule. Pārējo festivāla dienu koncertu nosaukumi attiecīgi ir “Atklāšana”, “Divertisments” un “Galā koncerts”.

Biļetes un plašāka informācija: Laima Rendezvous Jūrmala