Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Orķestra “Rīga” koncerti Rīgas Domā

Redakcija
Redakcija

Orķestra “Rīga” koncerti Rīgas Domā
Orķestris "Rīga"
Foto: Imants Strangots

2016. gada vasarā Orķestris “Rīga” klausītājus aicina uz vairākiem koncertiem Rīgas Domā. 14. jūnijā notiks atceres koncerts “DONA EIS REQUIEM” ar Rīgas kamerkora “Ave Sol” un solistu piedalīšanos. Savukārt augustā klausītājiem tiek piedāvāta izcilu skaņražu mūzika gan orķestra, gan ērģeļu skanējumā: 2. augustā programma “Bahs, Mālers, Mijo” un 9. augustā “Bahs, Vāgners, Vasks”.

14. jūnija plkst. 19.00 atceres koncerts “DONA EIS REQUIEM”
Godinot komunistiskā genocīda upuru piemiņu, koncerta programmā iekļauts Gabriela Forē Rekviēms op. 48, kura atskaņojumā piedalīsies solisti Evija Martinsone, Krišjānis Norvelis, Rīgas kamerkoris "Ave Sol" un Orķestris “Rīga”. Orķestra partijas pārlikumu šim opusam veidojis diriģents - Valdis Butāns. Gaišais, romantisma tradīcijās radītais skaņdarbs, dēvēts arī par Nāves šūpļadziesmu, ļauj domāt par laicīgo, pārejošo un mūžīgo. Koncerta programmā līdzās G. Forē Rekviēmam iekļauti latviešu komponistu skaņdarbi. Rīgas kamerkoris “Ave Sol” diriģenta Jurģa Cābuļa vadībā dziedās Emiļa Melngaiļa kora kompozīciju “Latvju rekviēms”, bet Orķestra “Rīga” un solista Krišjāņa Norveļa sniegumā skanēs Alfrēda Kalniņa dziesma “Skan zvani”. Programmu papildinās Ralfa Vona Viljamsa darbs Dona nobis pacem Roberta L. Anello pārlikumā un Georga Frīdriha Hendeļa ārija O Lord, Whose Mercies Numberless no oratorijas Sauls. Ar Rīgas domes atbalstu 14. jūnija koncertu būs iespēja klausīties bez ieejas maksas, ar bezmaksas ielūgumu. Ielūgumi saņemami no 7. jūnija Rīgas Doma kasē.

2. augustā plkst. 19.00 koncerts “BAHS, MĀLERS, MIJO”
Koncerta programmā līdzās Johana Sebastiana Baha darbiem Rīgas Doma ērģeļu skanējumā un slavenajai Čakonai (Jakova Raskina pārlikumā) Orķestra “Rīga” sniegumā, skanēs franču komponista Darjī Mijo īpaši pūtēju orķestra sastāvam 1944. gadā radīta svīta Suite Francaise. Svītas piecas daļas ieguvušas dažādu Francijas provinču vārdus un tajās saklausāmas katram reģionam raksturīgās franču tautas melodijas. Koncerta noslēgumā, diriģenta Valda Butāna vadībā, skanēs Gustava Mālera 3. simfonijas Fināls, kuram komponists devis skaidrojošu nosaukumu “Ko man stāsta mīlestība” un tajā stāsts par Dievu un Tā mīlestību. Pārlikumu simfoniskajam pūtēju orķestrim izveidojis Toms van Grēvenbreks.

9. augustā plkst. 19.00 koncerts “BAHS VĀGNERS, VASKS”
9. augustā Rīgas Doma ērģeļu skaņās būs dzirdamas Johana Sebastiana Baha un latviešu komponista Pētera Vaska kompozīcijas, bet Orķestris “Rīga” diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā atskaņos vācu komponista Riharda Vāgnera mūziku, kurš no 1837. līdz 1839. gadam bija diriģents Rīgas Pilsētas (Vācu) teātrī un šai laikā sāka komponēt operu “Rienci”. Koncerta programmā iekļauta šīs operas uvertīra, Svētceļinieku koris no operas “Tanheizers”, kā arī 3. cēliena priekšspēle un “Elzas gājiens uz katedrāli” no operas “Loengrīns”. Pārlikumus simfoniskajam pūtēju orķestrim veidojuši - D. Makleins, M. Bašs, M. Tamanīni un L. Kaijē.

Biļetes uz augusta koncertiem “Bahs, Mālers, Mijo” un “Bahs, Vāgners, Vasks” ir iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, www.bilesuparadize.lv un Rīgas Doma kasē.