Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Kalnciema kvartāla brīvdabas koncertsezonas atklāšana ar MaryMcBride Trio

Redakcija
Redakcija

Kalnciema kvartāla brīvdabas koncertsezonas atklāšana ar MaryMcBride Trio
Mērija Makbraida (MaryMcBride)

2017. gada brīvdabas koncertinotiks katru ceturtdienu, sākot no 11. maija, piedāvājot plašu un kvalitatīvu mūzikas programmu. Tāpat kā citus gadus, visa vasaras programma iepriekš netiks publicēta, katru koncertu izziņojot kā pārsteigumu. Publikai tiks piedāvāts šobrīd svaigākais no Latvijas mūzikā notiekošā, vienu vakaru veltot kādai roka leģendai, vienu estrādes mūzikas elkiem, dažus vakarus ļaujoties elektronikai un eksperimentāliem starpžanru piedzīvojumiem un, protams, atstājot daudz vietas izciliem vokāliem, džezam un pasaules mūzikai.

11. maijānotiks Kalnciema kvartāla brīvdabas koncertsezonas atklāšana ar MaryMcBride Trio - Americana stilā, kas ir roka, blūza, džeza, un kantrī mūzikas apvienojums. Pateicoties Amerikas Savienoto Valstu vēstniecības atbalstam, uz vienīgo koncertu Rīgā ieradīsies mūziķi Mērija Makbraida (MaryMcBride, vokāls), DeimonsDauno (DamonDaunno, vokāls) unDžons Spērnijs(JonSpurney, taustiņi) ar koncertu CRAZY LOVE.

Dziedātāji Mērija Makbraida un DeimonsDauno, abi spēcīgas balss īpašnieki (powerhousesingers), un pianists Džons Spērnijs sniegs neaizmirstamu koncertu ar slavenu amerikāņu mākslinieku dziesmām, ieskaitot tādas Ņūorleānas R&B leģendas kā AllanTouissant un Irma Thomas, popa šovmeni Bruno Mars, leģendāro soula dziedātāju RayCharles un mūzikas gigantus LouReed, Prince, SharonJones, Leonard Cohen un DavidBowie.
Kā pavadošais sastāvs amerikāņu mūziķiem pievienosies profesionāli Latvijas mūziķi Matīss Čudars (ģitāra), Edvīns Ozols. (bass) un Jānis Jaunalksnis (bungas).

Mērija Makbraida ir dziedātāja un komponiste, kas izdevusi 4 albumus un cita starpā saņēmusi ievērojamu atzinību par dziesmu “No One’sGonnaLoveYouLikeMe”godalgotajai filmai „BrokebackMountain / Kuprainais kalns”. (https://www.youtube.com/watch?v=I29nEO0WElQ).

MaryMcBride ar grupas biedriem ir snieguši tūkstošiem dzīvās mūzikas koncertu un ir sadarbojušies, uzstājušies un devušies tūrēs ar tādām zvaigznēm kā Blondie, ChubbyChecker, ClarenceGatemouthBrown, CyndiLauper, DelbertMcClinton, JerryLeeLewis, JoeCocker, JohnPrine, KokoTaylor, LL Cool J, LouReed, MarciaBall, RufusWainwright, MariaMuldaur, Natalie Merchant, PattiSmith, MavisStaples, PhilipGlass, RayDavies, SonVolt, SugarhillGang, B52s, Indigo Girls, TonyJoeWhite un ZiggyMarley, tai uzstājušies arī kopā ar Elton John.

DeimonsDaunoir dziedātājs, komponists, multinstrumentālists un aktieris, prestižās Ņujorkas mākslas augstskolas NYU'sTischSchoolofthe Arts absolvents. Viņš ir piedalījies daudzu Brodvejas mūziklu tapšanā, un ir pieprasīts mūziķis vairākās grupās.

Džons Spērnijsir mūziķis, komponists un aranžētājs, uzstājies ar tādām slavenībām kā Elton John, StevieWonder, DavidByrne, LouReed un Laurie Anderson. Viņš sacer mūziku un ir Brodvejas mūziklu režisors gan Ņujorkas teātros, gan Oskarotā režisora SpikeLee filmās. JohnSpurney komponē mūziku neskaitāmām TV programmām un seriāliem, piemēram, “The Simpsons”.

Mūzikas linki:
"WHEN WILL I BE LOVED?" AT TEATRO MANUEL, HONDURAS
https://vimeo.com/144753870
'I GO TOO" AT TEATRO MANUEL, HONDURAS
https://vimeo.com/147481359
"I DON'T NEED NO DOCTOR" AT TEATRO MANUAL, HONDURAS
https://vimeo.com/149331505
"IT WON'T BE LONG" @ JOE'S PUB, NYC
https://vimeo.com/104346901
THE HOME TOUR (MaryMcBrideBandOutreachPrograms)
https://vimeo.com/169388825

Pasākuma laikā darbosies brīvdabas kafejnīcas.

Pasākuma norises laiks no 18.00-23.00. Ieeja bez maksas.