Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


“The xx” - pirmie “Sunset Festival” zināmie mākslinieki

Redakcija
Redakcija

Ar “The xx” – patlaban vienas no pasaules visaktuālākajām un mūzikas kritiķu augstāk vērtētajām britu grupām – uzstāšanos 15.augustā “Sunset Festival '17” uzsāk šīs vasaras programmas izsludināšanu.
Šovasar Siguldas Pilsdrupu estrādē paredzēti vismaz 4 starptautiski pazīstamu mākslinieku koncerti, katrā no tiem piedalīsies arī pašmāju vai mazāka mēroga ārzemju muzikālās zvaigznes. Nākamie vārdi tiks atklāti piektdien.

Šis būs "Sunset Festival" otrais gads, taču pirmsākumi meklējami vēl 2015.gadā, kad Siguldas Pilsdrupu estrādē tika rīkoti džeza leģendas Ričarda Bonas un ekstravagantās britu dziedātājas Rošīnas Mērfijas koncerti.

Pagājušajā vasarā Pilsdrupu estrādē un Pils dārzā norisinājās jau divi festivāla pasākumi ar pasaules līmeņa mūzikas zvaigžņu piedalīšanos. Pilnībā izpārdoto 3.jūlija festivāla dienu vainagoja īru dziesminieka Demjena Raisa uzstāšanās, savukārt 6.jūlijā pilsētas iedzīvotājus un viesus pulcēja britu grupa “James”.
Abās festivāla dienās uzstājās arī vairāki vietējie mākslinieki, daži no viņiem siguldieši, piemēram, 3.jūlijā dziesminieks Kārlis Kazāks, bet 6.jūlijā - “Neon Saturdays” un “ZigZag”.

No citiem līdzīgiem Latvijas festivāliem "Sunset Festival" atšķiras ar uzsvaru uz mūzikas baudīšanu īpašā gaisotnē un kvalitatīvām izklaides iespējām ļoti dažāda vecuma cilvēkiem.

“The xx”
Iespējams - daļa ierindas klausītāju britu elektroniskā indīroka trio “The xx” iepazina tikai šoziem ar tik fenomenāli populāro radiohitu On Hold (Nr. 1 Lielbritānijā un Nr. 2 ASV; pirmajā desmitniekā Latvijā). Kompozīcija ietverta albumā “I See You”, kas ir trešais grupas karjerā. Tas nāca klajā 13.janvārī un ir otrais, kas spējis uzrāpties britu topa pašā virsotnē. Tādus pašus panākumus savulaik sasniedza debijas albums “xx” (2009), kamēr otrais ar nosaukumu “Coexist” (2012) bija piektajā vietā. 2010.gadā “The xx” saņēma prestižo “Mercury” balvu un 2011.gadā grupa tika nominēta “BRIT” balvai veselās 3 kategorijās.

Ar jaunāko sniegumu liegais, R&B ietekmētais indī poproks, kas jau bija kļuvis par grupas vizītkarti, papildinājies ar bagātiem basiem un klubu mūzikas bītiem. Virknē kompozīciju ēteriskos ģitāras akordus un it kā biklos vokālus aizstāj jau pilnībā pārliecinātu indivīdu sniegums. To apliecina arī mūzikas kritikas, kas karjeras sākumā slavēja grupu par stila orģinalitāti un īpašu izteiksmes gaisīgumu, bet tagad jau runā par trio ietekmi uz mūzikas attīstību globālā mērogā.

Uzmanību! Īpašā biļešu iepriekšpārdošana “Biļešu serviss” tīklā sāksies 1.martā plkst. 10.00. Lai iegūtu garantētu iespēju iegādāties biļeti, sūti pieprasījumu uz sunset@ltips.lv, tematā liekot: Kods.
Publiskā biļešu pārdošana sāksies 6.martā plkst. 10.00.
Uz katru koncerta dienu pārdošanā būs tikai 4’000 biļešu.

Video: