Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Berga Bazārā tiek atklāta Vasaras festivāla 3. sezona

Redakcija
Redakcija

Berga Bazārā tiek atklāta Vasaras festivāla 3. sezona
Publicitātes foto

Ar spēcīgu pašmāju zvaigžņu parādi 1. jūnijā pl.19:00 tiks atklāta Berga Bazāra Vasaras festivāla trešā sezona.

Arī šogad Berga Bazāra kvartālā katru trešdienu notiks brīvdabas koncerti, kuros ar jaunām programmām uzstāsies pazīstami un publikā iemīļoti pašmāju mūziķi - Latvian Blues Band, vokālā grupa Framest, Undertango, Pieneņu vīns, The Coco`nuts un talantīgais blūzmenis, Rihards Kolmanis, kurš nupat kā atgriezies no studijām prestižajā Berklee College of Music ( ASV). Atklāšanas koncertā Toma Rudzinska House band vadībā uzstāsies šarmantās dziedātājas - Aija Vītoliņa, Elza Rozentāle, Kristīne Prauliņa, kuras vēlāk vasaras festivālā, katra uzstāsies ar savu solo programmu. Festivāla viesiem un apmeklētājiem būs iespēja izvēlēties, vai baudīt koncertu kādā no trīs restorānu terasēm vai mūzikas ritmā brīvi kustoties veldzēties pie aktīvi apdzīvotās Ilmāra Blumberga strūklakas. Viens no festivāla rīkotājiem, uzņēmējs Jānis Jenzis uzsver "Festivāls ir dāvana rīdziniekiem, lielisks piemērs, kā pavadīt vasaras vakaru baudot mūziku un vīnu brīnišķīgā kvartāla atmosfērā, kur skaņa un gaisma rada neaizmirstamu atmosfēru. Mēs gribam, lai cilvēki būtu priecīgi."

Šogad festivāls rīkos trīspadsmit brīvdabas koncertus, kā allaž, būs arī pārsteigums - Latvijas simfoniskā orķestra mākslinieku koncerts, kurš solās būt viegli izklaidējošs ar moderniem, džeza stilā aranžētiem pazīstamu skaņdarbu pārlikumiem kameransambļa sastāvam. Festivāla producente Kristiāna Skābarde stāsta "Mūsu vīzija bija radīt svētku atmosfēru Berga Bazāra pagalmā pie ziedošā kastaņa, domājām kā apvienot vasaras un labas mūzikas baudīšanu, jāteic, ka ar festivāla koncepciju esam trāpījuši desmitniekā. To pierāda nemitīga koncertapmeklētāju interese”. Ar katru nākamo sezonu festivāls iet plašumā – gan programmas daudzveidībā, gan mērķtiecīgi atlasītu mūzikas stilu un žanru ziņā – šeit skan džezs, blūzs, franču, spāņu, portugāļu, itāļu mūzika, tango un kabarē krāšņos kostīmos, bet kopumā, tā ir viegli uztverama, no sirds uz sirdi plūstoša mūzika patīkamai vakara baudīšanai.

Festivāls dod iespēju jaunajiem mūziķiem:

Gatavojoties vasaras sezonai, festivāla rīkotāji aktīvi piedomājuši pie jauno mūziķu iesaistīšanas koncertapritē. Aprīļa sākumā notika konkurss "Jauno Talantu Bazārs", kura pamatā bija ideja atlasīt “lielo” mākslinieku iesildošās grupas. No vairāk nekā divdesmit pieteikumiem finālā nonāca desmit pretendenti, daudzus no tiem pavisam drīz varēs dzirdēt vasaras festivāla koncertu pirmajā daļā. Rīgas Doma kora skolas džeza klases studente Elīza Baķe par dalību konkursā stāsta: "Mēs ļoti priecājamies par tādu konkursu, kura rezultātā vasarā būs iespēja uzspēlēt plašākas publikas priekšā, kā arī satikt un iepazīt mūziķus. Ikdienā mums ir ļoti maz iespēju uzstāties koncertos." Dažu gadu laikā no festivāla jaunajiem talantiem ar patstāvīgu solokoncertu uzstāsies Rihards Kolmanis, Elza Rozentāle, Rīgas Doma kora skolas džaza nodaļas kombo ar brīnišķīgu, smalkjūtīgu jauno džeza vokālisti Elīzu Baķi.

Konkursa žūrijas locekle Elza Rozentāle, īpaši izceļot grupu “Liedags”, apkopoja savus novērojumus: ”Klausoties jaunos izpildītājus, man radās pārliecība, ka aug ļoti gudru jauniešu paaudze, kas savu brīvo laiku pavada kaut kam nozīmīgam, jo vairāk būs šādas atvērtās skatuves, jo būs lielāks dzinulis attīstībai”.

Festivālu organizē Berga Bazārs sadarbībā ar restorāniem Bergs, Andalūzijas suns un vīna bāru Garage. Šogad festivāla īpašie viesi ir Latvijas Simfoniskā orķestra stīgu kvartets.

Festivālu atbalsta Berga Bazāra biedrība un Rīgas dome.