Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


KOKĻU DIENAS JŪRMALĀ

Redakcija
Redakcija

Latvijas Kokļu dienas šovasar 3. jūnijā un 4. jūnijā Jūrmalā notiks jau vienpadsmito reizi. Svētki, kā ierasts, pulcinās koklētāju ansambļus no visas Latvijas, bet starptautisku skanējumu tiem piešķirs viesi no Lietuvas un Ukrainas.

3. jūnijā plkst.16.00 Majoru sporta hallē, Rīgas ielā 3 koncertā “Ceļā uz Dziesmu svētkiem” koklētāju ansambļu izpildījumā skanēs latviešu tautasdziesmas un latviešu komponistu mūzika. Ansambļi, kas šajā reizē pārstāvēs Kurzemes un Zemgales reģionu, ļaus nedaudz ielūkoties nākamo – 2018. gada Dziesmu un deju svētku kokļu mūzikas koncerta programmā. Koncerta skanējumu kuplinās solisti un jauktais koris “Jūrmala” diriģentes Zanes Saulītes vadībā.

4. jūnijā plkst.16.00 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē, Turaidas ielā 1 notiks XI Latvijas Kokļu dienu centrālais pasākums - koncerts "Stīgu pasticcio", kurā kā gardu pasticcio varēs baudīt visdažādāko stilu un laikmetu mūziku kokļu skaņās. Šodien kokle un tās spēlētāji vai ikkatrā koncertā sagādā pārsteigumus, kad gribas iesaukties: “Vai tiešām to var izspēlēt uz kokles?” Koncerta īpašās viešņas - izcilā lietuviešu kankles spēlētāja Ingrīda Spalinskaite no Klaipēdas un Kijevas radio bandūru trio vadītājas Tatjanas Malomužas vadībā - demonstrēs koklēm radniecīgos tautas stīgu instrumentus. Šo mākslinieku uzstāšanās Latvijā būs dzirdama pirmo reizi.

Latvijas Kokļu dienu mākslinieciskās vadītājas Kristīne Ojala un Teiksma Jansone. Svētkus ar Jūrmalas domes atbalstu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs.