Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Jūnija sākumā Cēsīs notiks Latvijas sieviešu un vīru koru salidojums

Redakcija
Redakcija

Jūnija sākumā Cēsīs notiks Latvijas sieviešu un vīru koru salidojums
Foto: I. Znotiņš

2016. gada 4. jūnijā plkst. 19.00 Cēsu Pils parka estrādē izskanēs Latvijas sieviešu un vīru koru salidojuma lielkoncerts. Cēsīs tiksies 79 Latvijas sieviešu un 24 vīru kori, kopskaitā ap 2600 dziedātāju.

Salidojuma repertuārā iekļauti gan latviešu koru mūzikas klasiskie darbi, tostarp Valtera Kaminska “Mūžu mūžos būs dziesma” un Emīla Dārziņa “Mūžam zili”, gan mūsdienu komponistu Valta Pūces, Jura Vaivoda, Ilonas Rupaines un citu dziesmas. Raimonds Tiguls un Rasa Bugavičute īpaši šim koncertam radījuši jaundarbu “Rīta un vakara dziesma”.

Koncertā piedalīsies Pūces Etnogrāfiskais orķestris, kā arī solisti Kristīne Zadovska, Ivars Cinkuss un Andris Ērglis. Virsdiriģentu godā būs Aira Birziņa, Ivars Cinkuss, Tālivaldis Gulbis, Mārtiņš Klišāns, Anda Lipska, Gunta Malēvica, Māra Marnauza, Andrejs Mūrnieks, Anitra Niedre, Jēkabs Ozoliņš, Arvīds Platpers, Edgars Račevskis, Jevgeņijs Ustinskovs, Ilze Valce, Inga Zirne un Jānis Zirnis.

Koncerta veidotāji - mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Klišāns, režisore Inese Mičule un scenogrāfe Ieva Kauliņa.

Latvijas sieviešu un vīru koru salidojums ir tradīcija, kas reizi piecos gados kopā pulcina visus Latvijas sieviešu un vīru korus. Tradīcija aizsākās ar pirmo sieviešu koru salidojumu 1959. gadā Smiltenē un vīru koru salidojumu 1960. gadā Jelgavā. Šīs vasaras Latvijas sieviešu un vīru koru salidojums izskan ceļā uz Latvijas valsts simtgades Dziesmu un deju svētkiem 2018. gadā.

Biļetes uz koncertu pieejamas SIA „Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena – 3 EUR, skolēniem, studentiem, pensionāriem un Cēsu Drauga kartes īpašniekiem (uzrādot kasē) – 1,5 EUR.

Latvijas sieviešu un vīru koru salidojumu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldību.