Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


SVĒTKI turpinās!

Redakcija
Redakcija

SVĒTKI turpinās!
foto: Agita Paškevica

Šķiet, tikai vakar izskanēja vērienīgie koncerti SVĒTKI! Liepājas koncertzālē Lielais dzintars un kora mājvietā RKTMC Mazā ģilde. Daudz lielisku iespaidu, nebijušu sajūtu un pacilātība. Liepājas koncerts vēl redzams un dzirdams straume.lmt.lv. Milzīgs paldies visiem balsiniekiem par līdzdalību un brīnuma radīšanu! Paldies Latvijas Gāzei, SIA LDZ CARGO, VKKF, Rīgas Domei un Kultūras pārvaldei, Mazajai ģildei, Liepājas Domei un Kultūras pārvaldei, SIXT Latvija, LMT Straume. Bez jums SVĒTKI! neizdotos.

Bet BALSIS ir BALSIS! Kora 30 gadu jubileja ir SVĒTKI! Šodien ar izciliem panākumiem esam atgriezušies no XIV Starptautiskā koru konkursa Mariborā, Slovēnijā, godam izcīnot sudraba godalgu, kā arī specbalvu par labākā obligātā skaņdarba interpretāciju. Šis ir viens no sešiem prestižākajiem Eiropas GRAND PRIX konkursiem. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
- YouTube
ir iespējams noskatīties visu konkursantu sniegumus.

Jau tuvākajā laikā daudz jaunu koncertu, ideju un ceļojumu! Mums ir patiess prieks par BALSIS kultūras draugu šajos Latvijas kormūzikas notikumos – SIA “LDZ CARGO”.

29. aprīlis – 15:00 dalība Rīgas koru skatē Rīgas 45. vidusskolā, ieeja brīva. Izlozējām divas latviešu tautasdziesmas: Ūdens sauca, akmens vilka Jura Karlsona un Sasala jūrīna Raimonda Paula apdarē. Izvēles dziesma – Tavas saknes tavā zemē ar Vizmas Belševicas vārdiem un Pētera Plakida mūziku.
14. maijs – 18.00 koncerts BRĪNUMZEME Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Šis ir jau otrais Sing Along (līdzdziedis) koncerts, kur klausītājam iespēja pārtapt par dalībnieku, iegādājoties īpašās biļetes konkrētā balss grupā. Kopīgi atzīmēsim Lūcijas Garūtas 115. dzimšanas dienu (14.05.1902.-15.02.1977.), dziedot viņas un Andreja Eglīša kantāti Dievs, Tava zeme deg, Jurjānu Andreja kantāti Tēvijai un Pētera Barisona kantāti Brīnumzeme ar Jāņa Akuratera dzeju. Sīkāks apraksts singalong.lv.

23. maijā – 19.00 koncerts Latvijas Universitātes Lielajā aulā kopā ar Perdjū (Purdue) universitātes jauniešiem, ASV. Viens no populārākajiem jauniešu TV seriāliem Radīti skatuvei (Glee) veicinājis milzīgu jauniešu interesi par pop-koru kultūru Amerikā. The Purdue Varsity Glee Club koris ir viens no spilgtākajiem šā žanra pārstāvjiem. Dzirdēsim amerikāņu tradicionālos dziedājumus, labāko no The Beatles repertuāra un daudz šodien populāras mūzikas kora skanējumā. Būs arī kopā dziedāšana. Ieeja brīva.

26. – 28. maijs – Latvijas ekspresis Simtgadei, 12 koncertu virkne visā Latvijā: Indras stacija, Daugavpils, Krustpils, Daugavas stacija, Vecumnieki, Dobele, Liepāja, Tukums, Rīga, Inčukalns, Sigulda, Valka/Valga kopā ar koriem Monēta un Rīga, dejotājiem no ansambļiem Ačkups, Dardedze, Auda un vairākiem simtiem vietējo dziedātāju, dejotāju un spēlētāju. BALSIS jau ilgu laiku ir saistītas ar dzelzceļu. Bijuši 16 koncerti dažādās stacijās, tautas ekskursiju braucieni uz Siguldu, Cēsīm, Gulbeni, Alūksni… 2013. gadā realizējām vērienīgo projektu Dziesmu svētku ekspresis, kur vienas dienas laikā sniedzām vairākus koncertus, un īpaši izgreznots vilciena sastāvs vairākas nedēļas piestāja dažādās Latvijas vietās, gaidot Dziesmu un Deju svētkus. Sīkāka informācija sekos.

2. jūnijs – Baznīcu nakts koncerts Īlē. 2016. gadā atklājam Īles baznīcu no jauna, verot tās durvis gan draudzei, gan klausītājiem, gan atjaunotnei. Pēc 50 gadu pārtraukuma tur atkal bija ļaužu pilns, skanēja mūzika, lūgšanas, iezvanījās zvans. Baznīca tiek atjaunota. Arī šogad būsim tur, kopā ar LNO solisti Evitu Zālīti.