Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Šonedēļ Rīgā ar labdarības koncertiem viesosies koris no Lielbritānijas InVocoParentis

Redakcija
Redakcija

Šīs nedēļas beigās, pirmo reizi Latvijā ar diviem labdarības koncertiem viesosies koris no LielbritānijasInVocoParentisun tā muzikālais vadītājs Džons Perijs. Gadsimtiem senas un klausītāju iemīļotas korāļu melodijas Angļu tradīcijās varēsim baudīt sestdien, 29. aprīlī, plkst. 18:00 Sv.Jāņa baznīcā un svētdien, 30. aprīlī, plkst.18:30 Svētā Pestītāja Anglikāņu baznīcā Rīgā. Pateicoties labdaru atbalstam, ieeja koncertos būs bez maksas, ar ielūgumiem.

Koncertos dzirdēsim tādas kompozīcijas kāG. Hendeļa Priesteris Cadoks, A. SalivanaGara diena noslēdzas, E. ElgāraKā vasaras straumes, V. BērdaAveVerumCorpus, Č. VudaTu mīlas kodols, Č. PerijaJeruzaleme, H. PerselaGodības ķēniņš,
Č. StenfordaMagnificat un Nuncdimittis, kā arī G. HolstaAtgriezies.

InVocoParentiskorīapvienojušiesKembridžas Universitātes Karaliskās koledžas skolas studentu vecāki un draugi. Kora repertuārā ir ganklasiskās mūzikas skaņdarbi kā V.A. Mocarta “Rekviēms”, “Vesperes” un Lielā mesa do minorā, J. Haidna “Nelsona mesa” un “Mesa kara laikā”, kā arī A. Vivaldi “Gloria”, gan arī laikmetīgi opusi, tostarp kora pasūtinātais Duglasa Veilanda jaundarbs.Pēdējo gadu koncertu programmās ietvertas arī 1930.-1940. gadu kompozīcijas džeza un svinga stilā. Koris ik gaduspiedalās nozīmīgu opusuatskaņojumos ar simfoniskā orķestra dalību Kembridžā, kā arī dodas ārvalstu turnejās, kuru laikā sniegti koncertiIlRedentorekatedrālē un Sv. Marka bazilikā, Venēcijā.

Kolektīvs regulāri iesaistās labdarības aktivitātēs un ar priekšnesumiem savācis tūkstošiem Lielbritānijas mārciņu gan vietēja, gan valstiska mēroga labdarības organizācijām.InVocoParentiskoncertu programmas ir atraktīvas un daudzpusīgas; to izpildījums – tehniski virtuozs un muzikāli uzrunājošs. Kora mākslinieciskais vadītājs Džons Perijs.

Uz koncertu Sv.Jāņa baznīcā Rīgā ielūgumus ir iespējams saņemt visās „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās, bet ieeja koncertā Svētā Pestītāja Anglikāņu baznīcā Rīgā būs brīva, bez ielūgumiem.