Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Video: 4. maijā gaidāma vērienīga koncertprogramma Doma laukumā – skanēs "Pavasara dziesmas" un "Brīves dziesmas"

Redakcija
Redakcija
4. maijā arī pašā Rīgas sirdī, Vecrīgā, Doma laukumā, visas dienas garumā ieskandēsies enerģiskas, dzīvespriecīgas un pavasarīgas noskaņas mūsdienīgā skanējumā – no postfolka līdz etnorokam koncertā „Pavasara dziesmas”, savukārt lielkoncertā „Brīves dziesmas” izskanēs paaudžu paaudzēs iemīļotas un vēsturiski nozīmīgas latviešu rokmūzikas klasiskas dziesmas.

Ar ko pārsteigs 4. maija svinības Doma laukumā, uzziniet, noskatoties videointerviju ar pasākuma vienu no organizatorēm Madaru Gruntmani un režisoru Valteru Sīli.

Programmā:
12.30 – 18.00 Doma laukumā koncerts PAVASARA DZIESMAS
12.30 Grupas „Zari” koncerts
13.25 Nepieradinātā folka orķestra koncerts
14.15 Grupas „Dabasu Durovys” koncerts
15.05 Grupas „Laimas Muzykanti” koncerts
16.05 Grupas „Elektrofolk” koncerts
17.05 mūsdienu tautas mūzikas grupas „Jauno Jāņu orķestris” koncerts
Koncertu vada Gundars Silakaktiņš. Koncerts “Pavasara dziesmas” apvieno mūsdienu mūzikas kolektīvus, kuru daiļradi caurvij etnomūzikas un folka elementi.

20.00 – 22.00 Doma laukumā Koncertprogramma BRĪVES DZIESMAS
Piedalās Vidzemes kamerorķestris, solisti Aija Vītoliņa, Vineta Elksne, Agnese Rakovska, Daumants Kalniņš, Armands Siliņš, Goran Gora un Imants Daksis. Diriģents Andris Veismanis. Instrumentālā grupa: Aivars Gudrais, Norberts Skraucis, Emīls Zilberts, Ervings Znotiņš. Režijas konsultants Valters Sīlis, scenogrāfs Uģis Bērziņš, koncerta vadītājs Gundars Grasbergs. "Brīves dziesmu" muzikālais vēstījums ir par neatkarības iegūšanu pirms 25 gadiem, brīvības jēdzienu šodien un nākotnē, kas cieši sasaistās ar šīgada gaviļnieka Raiņa daiļradē paustajām idejām, domām un atziņām.

Ar Madaru Gruntmani un Valteru Sīli sarunājās portāla KultūrasVēstis.lv galvenā redaktore Ginta Augule. Portāls KultūrasVēstis.lv sadarbībā ar Rīgas domi un Rīgas domes Izglītības kultūras un sporta departamentu turpinās informēt par 4.maija pasākumiem Rīgā
Vērtējums: