Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


AUDIOVIZUĀLA PERFORMANCE “PASAUĻU VĒROTĀJS”

Redakcija
Redakcija

29. martā plkst. 20.00 Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30 notiks dzejnieces un mākslinieces LAURAS PRIKULES un mūziķa ANDRA INDĀNA audiovizuālā performance PASAUĻU VĒROTĀJS, kurā apvienoti dzejas, mūzikas un vizuālie mediji. Laura Prikulelasīs dzeju angļu valodā, subtitri latviešu valodā.

Performance PASAUĻU VĒROTĀJSradās rezidencē Ruckas muižā, Lauras Prikules un Andra Indāna sadarbības rezultātā. Darba fokusā ir pārvietošanās starptelpā starp īstām un iedomātām realitātēm, miksējot dažādas izteiksmes formas. Performances mērķis ir,paplašinotskatītāja pieredzi, uztveres rāmjus un piedāvājot citas perspektīvas skatījumam uz ierasto realitāti, atklāt pasaules, kas ir mums līdzās, bet kuras mēs ikdienā neapzināmies.
PASAUĻU VĒROTĀJAcentrā ir KamieļaSultanatēls. Vērojumi, kas veikti, izmantojot dažādus tehnoloģiskos procesus, atspoguļoviņapadrūmo, bet reizē izzinošo pieredzi par dzīvi uz Zemes laikā, kad cilvēka ietekme ir neatgriezeniski mainījusidabu, arvien lielākudaļu no planētaspārvēršottuksnesīgā, sausā augsnē.

Laura un Andris iepazinās 2015. gadā Totaldobže mākslas centra Melno caurumu darbnīcu laikā Spānijā, uzsākot kopīgu audiovizuālo darbu veidošanu un performanču praksi.

Laura Prikule darbojas multimediju instalāciju, tekstu un konstruētu situāciju laukā. Absolvējusi LMA un Sanfrancisko Mākslas institūtu. Piedalījusies mākslas festivālos SurvivalKit, Supermarket Art Fair (Stokholmā) un poētiskā robotisma projektos, izstādēs Baltijā un Skandināvijā.

Andris Indāns ir skaņas mākslinieks un komponists, pazīstams ar eksperimentālās elektroniskās mūzikas projektu GasofLatvia. Kopš GOL izveidošanas tapuši vairāk nekā desmit albumi, kā arī izpētīti vairāki mūzikas virzieni un sniegti neskaitāmi koncerti Latvijā un citur Eiropā. Viena no viņa raksturīgākajām īpašībām ir nemitīgi savas valodas meklējumi, nezaudējot savu īpašo intonāciju. Dažādos posmos GOL ir pastāvējis kā ambientdub, drone, noise, industrial, elektro-akustisko improvizāciju, IDM un tehno mūzikas projekts. Andris Indāns raksta mūziku arī kino un teātrim, periodiski piesaka sevi skaņu mākslas kontekstā, piemēram, piedaloties Latvijas ekspozīcijā Arhitektūras biennālē Venēcijā 2014. gadā.

Pasākums notiek ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Ieejas maksa: 2,00 EUR; skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,50 EUR