Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Gruzijas estrādes leģendas festivālā “Laima Rendez Vous Jūrmala”

Redakcija
Redakcija

Gruzijas estrādes leģendas festivālā “Laima Rendez Vous Jūrmala”
Nani Bregvadze

Nopelniem bagātie, iemīļotie un leģendārie Gruzijas mūziķi Vahtangs Kikabidze un Nani Bregvadze būs vieni no īpašajiem viesiem un priecēs Jūrmalas iedzīvotājus un viesus festivālā “Laima Rendez Vous Jūrmala”, kas notiks no 20. līdz 23.jūlijam Dzintaru koncertzālē.

Vahtangs Kikabidze ir dzimis 1938.gadā Gruzijā, Tbilisi, estrādes dziedātājs, kino aktieris un dziesmu autors, kuru paši gruzīni biežāk dēvē par Bubu. Saņēmis Gruzijas Tautas mākslinieka titulu, Gruzijas valsts apbalvojumu par ieguldījumu kultūrā, ir daudzu starptautisku konkursu un kino festivālu laureāts.
Mūziķa karjera Kikabidzem sākās 1966.gadā, kad kopā ar biedriem viņš dibināja pirmo grupu "Orera", un pats tajā bija vokālists un bundzinieks. Pateicoties grupai, Kikabidze tika pamanīts un jau drīz debitēja savā pirmajā filmā "Tikšanās kalnos" ("Встречи в горах"). Viņa atveidotie tēli filmās kļuvuši atpazīstami un iecienīti, bet pašas filmas - pasaules kino klasika. Georgija Danelija komēdija "Mimino" ("Мимино") ar Kikabidzi galvenajā lomā ieguvusi daudzus apbalvojumus, un tās vārdā nosaukti daudzi gruzīnu restorāni un kafejnīcas visā pasaulē, un plaši iemīļota tituldziesma “Chito Grito” paša Kikabidzes izpildījumā.
Kikabidze uzstājies ar koncertiem piecos kontinentos, un ar prieku piekritis pagodināt Laimas Vaikules rīkoto festivālu Jūrmalā.
Nani Bregvadze ir Tbilisi dzimusi dziedātāja un aktrise, estrādes primadonna un viena no ievērojamākām Gruzijas balsīm, kuru mēdz dēvēt arī par romanču dīvu. Karjeras pirmsākumos, 20. gadsimta 60. gados, Bregvadze regulāri uzstājās Maskavā un Parīzē, vēlāk koncertējot visā pasaulē kopā ar Kikabidzi kā viena no Tbilisi vokālā ansambļa “Orera” dalībniecēm. Kopš 1980. gada Bregvadze koncertē ar solo priekšnesumiem. Viņas repertuārā ir vairāki simti dažādu tautu dziesmu dažādos stilos un daudzās valodās, bet visveiksmīgākie un atpazīstamākie ir viņas gruzīnu tautasdziesmu interpretējumi un krievu romances. Bregvadze ir Tbilisi pilsētas Goda pilsone, kā arī saņēmusi Gruzijas valsts apbalvojumu par ieguldījumu kultūrā.

Par festivālu:
Starptautiskais festivāls “Laima Rendez Vous Jūrmala” aizsākās 2015.gadā, šogad sasniedzot jaunus apmērus un greznojot Jūrmalas koncertdzīvi jau četrus vakarus pēc kārtas ar izciliem mūziķiem no Latvijas, Krievijas, Ukrainas un citām valstīm.

2017.gadā festivāls notiks jau trešo reizi no 20. līdz 23.jūlijam un būs vēl grandiozāks un vērienīgāks kā iepriekš. Apmeklētājus visa festivāla garumā priecēs zvaigžņu parāde ar vairāk nekā 50 iemīļotiem solistiem un kolektīviem. Jau zināms, ka festivāla programmā dzirdēsim Krievijas estrādes zvaigznes Valēriju Meladzi, Leonīdu Agutinu un Anželiku Varum. Savu dalību apstiprinājis arī šī gada festivāla pārsteigums – Ukrainas balets “Freedom ballet”. Festivālā būs dzirdami arī Lietuvas un Igaunijas mūziķi, un plaši pārstāvēta būs arī Latvijas mūzikas skatuve, no kuras pirmie zināmie viesi ir mūziķi Intars Busulis un Jānis Stībelis.

Biļetes uz festivālu jau pieejamas visās “Biļešu serviss” kasēs un LAIMA VAIKULE JŪRMALA RENDEZ-VOUS - BIĻEŠU... VIP biļetes pieejamas, zvanot +371 28646464. Īpašais piedāvājums tikai decembrī – iegādājies biļetes uz festivālu “Laima Rendez Vous Jūrmala” t/c “Spice” informācijas centrā un dāvanā saņem Laimas Vaikules CD.