Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Kultūrtelpās Stropi noslēdzas Z mēnesis

Redakcija
Redakcija

Jūlija mēnesī kultūrtelpās “Stropi”, Mežaparkā un Ķengaragā, darbojās Imanta Ziedoņa muzejs, veidojot Z mēnesi. Trešdien, 26. jūlijā un ceturtdien, 27. jūlijā, ar pasākumiem Stropos noslēgsies Z mēnesis.

.................................................................................................

26. jūlijā, Mežaparka “Stropā”, pulksten 19.00, visi aicināti pulcēties uz Z mēneša noslēgumu un 20.00 baudīt grupas “Tautumeitas” koncertu.

27. jūlijā, Ķengaraga “Stropā”, pulksten 19.00, sāksies Z mēneša noslēgums ar grupas “Imanta Dimanta un draugi” koncertu.

Visa mēneša garumā Ziedoņa muzejs ir aicinājis Rīgas iedzīvotājus uz “Stropiem” nest savus atmiņu stāstus par Mežaparka un Ķengaraga apkaimēm vai dzejnieku Imantu Ziedoni, lai kopīgi veidotu apkaimes pop-up muzejus un papildinātu Ziedoņa muzeja krājumu. Stropu noslēgumu dienās ar daļu no šiem stāstiem varēs iepazīties klātienē, augusta mēnesī tie taps publicēti sociālā tīkla facebook Stropu lapā.
Radošās kultūrtelpas “Stropi” ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem, kas iekļauts galvaspilsētas programmā. Sezonas laikā “Stropos” kopumā notiks vairāk nekā 70 kultūras, mākslas, izklaides, aktīvā dzīvesveida un sporta pasākumi. Iedzīvotāji varēs apmeklēt gan koncertus un dzejas lasījumus, gan diskusijas ar sabiedrībā pazīstamiem dažādu nozaru speciālistiem. Varēs piedalīties mākslinieku plenēros, iesaistīties daudzveidīgos pasākumos, kas būs adresēti bērniem, kā arī līdzdarboties citās radošajās un sporta aktivitātēs.
Kultūrtelpas “Stropi” projekta īstenošanu atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, SIA “Rīgas meži”, Rīgas Austrumu izpilddirekcija, apdrošināšanas kompānija “Ergo” un telekomunikāciju uzņēmums “Tele2”. Aktivitāšu programmu “Stropu” darbības laikā organizē biedrība “I Did It” sadarbībā ar Imanta Ziedoņa muzeju, kā arī ar SIA “Baltijas izklaides aģentūra”.

Kultūrtelpas „Stropi” atrodas Ķengaragā Mazjumpravas muižas teritorijā un Mežaparkā Janševska prospekta un Atpūtas alejas krustojumā.