Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Biedrība “DARD” ielūdz uz elektroniskās mūzikas diskotēku pie Daugavas krastiem – Pļaviņās

Redakcija
Redakcija

Jokus pie malas! Pirmdien, 30. aprīlī, no plkst. 17.00 elektriskais kuģis ar Latvijā atpazīstamiem producentiem piestās Pļaviņu novada kultūras centrā Daugavas ielā 49, kur norisināsies “Ceļojums” – pasākums, kas veltīts elektroniskās mūzikas cienītājiem Latvijā.

Biedrība “DARD” izmet enkuru ar mērķi apvienot dažādu radošo jomu pārstāvjus, lietpratējus, progresīvos darboņus, kā arī jau zināmos un pozitīvi novērtētos. Pasākuma galvenais mērķis ir rosināt ceļotprieku – restaurējot disko ēras sajūtas, raugoties tagadnes laika acīm, un vienlaikus aktualizējot ideju par to, ka diskotēka nav tikai mūzikas atskaņošana, bet gan dažādu cilvēku satikšanās, uzskatu sadursme, ceļošana atmiņās, atmosfēras radīšana un attieksmes veidošana.

Pasākuma programma.
Pasākums noritēs divās daļās:
No plkst. 17.00 līdz 18.00 “DARD” piedāvā apmeklēt meistarklasi, kurā producents Reinis Rabenau definēs, kas ir skaņa, iepazīstinās ar skaņas apstrādes veidiem un, iesaistot meistarklases apmeklētājus, radīs dziesmas kompozīciju. Savukārt plkst. 21.00 interesenti aicināti iejusties diskotēkas ēras noskaņās – sāksies Latvijas elektroniskās mūzikas producentu dzīvās performances.

Svaigs un garšīgs, uzlādēts – priecīgs
elektrisks kuģis pa Daugavu trauc,
tas Pļaviņās stāj', DARD visiem Jums māj,
pēc vakara pasaciņas līdz saule aust,
kamēr tavs iekšējais elektrons kust,
kopā te varēs Latvijas skaņu just – visu dzīvo performanču laikā tiks atskaņota tikai un vienīgi producentu oriģinālmūzika
,” skanīgi uzsver pasākuma vakara vadītāja un biedrības “DARD” pārstāve Diana Lelis.

Uz kuģa klāja kāps ORIOLE, TV MASKAVA, MR.MYSTER, RABENAU, MIU, ANTENAS, NGC-5128.

ORIOLE – bītmeikers un mūzikas producents, Austras balvas un “Zelta Mikrofons” nominants – ievedīs mūs eksperimentālā hiphopa psihodēlijas vilnī, TV MASKAVA – vienvārdsakot – rituāls, MR.MYSTER uzstāšanās veido pētot tehnoloģiskās iespējas, grūvus un muzikālos laukus, RABENAU – pozitīva enerģijas apmaiņa, balansējot starp balto un melno peldē ārpus elektroniskās mūzikas standartiem, MIU – iedvesmojies no vācu smagā tehno, detroitas tek juke, dnb, savukārt projekts ANTENAS uztvers un izstaros muzikāli ritmiskas, kosmiskas frekvences, tā laika atmosfēru uzburs Centaurus A zvaigznājā esošās galaktikas vārda NGC-5128 Latvijas tehno scēnas dinozaurs Kristaps Lagzdiņš, kurš savu darbību sāka jau tālajā 1997. gadā.

Skatītājus sagaida arī īpaši vietai veidots vizuālais noformējums, ko būs sarūpējusi “DARD” komanda, VJ CHUPACABRA, LELIS. Pasākumu vadīs kapteinis Reinis un princese Diana.

Papildus informācija par pasākumu sociālajā tīklā Facebook: Ceļojums.