Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Mihaila Kaziņika dienu ietvaros Rīgā notiks koncerts “Jūsu Sergejs Rahmaņinovs”

Redakcija
Redakcija

7.martā, plkst.19.00 Mazajā ģildē (Amatnieku ielā 5) mūs gaida tikšanās ar Sergeja Rahmaņinova mūziku. Zināmās un jau piemirstās krievu komponista romances izpildīs Metropolitēna operas solists, bass Mihails Svetlovs. Pie klavierēm sēdīsies starptautiskā Pētera Čaikovska klaviermūzikas izpildītāju konkursa laureāts Staņislavs Solovjovs. Koncerta “Jūsu Sergejs Rahmaņinovs” programma veidota komponista 145.jubilejas zīmē. Tajā iekļautas arī tādas romances, kas basa izpildījumā skanēs pirmo reizi. Koncerta nosaukums aizgūts no Rahmaņinova romances “Vēstule K.S. Staņislavskim”. Vairākas komponista prelūdijas skanēs lieliskā pianista Staņislava Solovjova solo izpildījumā. Pirms koncerta - maestro Mihaila Kaziņika ievadvārdi.

Mihaila Svetlova radošā darbība ir nesaraujami saistīta ar Sergeja Rahmaņinova vārdu. Pagājušajā gadā viņš saņēma ASV Nacionālās operas akadēmijas balvu par titullomu “Aļeko” iestudējumā Bostonas operā. Savukārt par Barona āriju ierakstā no operas “Skopais bruņinieks - Francijas žurnāla “Telerama” balvu “FFFF”.

Mihails Svetlovs ir plaši pazīstams krievu izcelsmes bass. Viņš ir Metropolitēna operas un Krievijas Lielā teātra solists, franču izdevuma “Telerama” balvas “FFFF” ieguvējs, Itālijā notiekošā Džovanni Batista Viotti konkursa laureāts. Bieži uzstājas ASV un Kanādā: Mefistofelis Hjūstonas operas “Fausta” iestudējumā, Dons Bazilio “Seviļas bārddzinī” un Sparafučile “Rigoleto” Monreālas operā, Boriss Godunovs un Varlams (“Boriss Godunovs”), kā arī Gremins “Jevgenijā Oņeginā” Floridas Lielajā operā. Šīm lomām pievienojas Dons Bazilio (“Seviļas bārdzinis”), Komandors (“Dons Žuans”) un citas Ņujorkas Metropolitēna operā.

Bārbikana kultūras centrā Londonā Svetlovs piedalījies Šostakoviča “14. simfonijas” atskaņojumā kopā ar Londonas simfonisko orķestris Mstislava Rostropoviča vadībā. Ar Skotijas Karalisko nacionālo orķestri izpildījis Šostakoviča “13.simfoniju” un “14.simfoniju”. Verdi “Rekviēms” viņa izpildījumā skanējis Parīzē, Maskavā, Tokio, Monreālā, Detroitā un Kanzasā. Uzstājies Dženovas Karlo Feličes teātrī, Veronas ''Arēnā", Ņujorkas Metropolitēna operā, Hjūstonas Lielajā operā, Floridas Lielajā operā, Baltimoras operā, Atlantas operā, Sandjego operā, Santafē operā, Berlīnes Vācu operā, Bavārijas Valsts operā Minhenē, Hamburgas Valsts operā, Ķelnes operā, Monreālas, Mehiko un Jaunzēlandes opernamos. Uzstājies festivālos Brēgencā, Zalcburgā, Gštādē, Edinburgā, kā arī Londonā, Holandes parkā notiekošajā operas festivālā, Bendžamina Britena festivālā (Lielbritānija) un Šaļapina festivālā (Krievija).

Biļetes pieejamas Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU... kasēs un zvanot pa tālruni +371 28491488.