Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Zināms uzvarētājs, kurš iegūst ielūgumus uz Rīgas Ziemassvētku koncertu Ķīpsalas hallē

Redakcija
Redakcija

Portāla KultūrasVēstis.lv organizētais konkurss ir noslēdzies. Ielūgumus uz Rīgas Ziemassvētku koncertu Ķīpsalas hallē 25. decembrī plkst. 15.00 iegūst DANA REŅĢĪTE.

Rīgas Ziemassvētku koncerti 25. un 26. decembrī Ķīpsalas hallē šogad aicina svinēt svētkus kopā ar izcilo, pasaules koncertzālēs muzicējošo pianistu Vestardu Šimku un citiem lieliskiem mūziķiem, kas spilgti pārstāv gan akadēmiskās, gan populārās mūzikas jomu.

Svētku koncerta mākslinieku plejādi bagātinās arī populārie dziedātāji Ieva Kerēvica un Marts Kristiāns Kalniņš, daudzsološais operpasaules talants Kalvis Kalniņš, Rīgas Doma zēnu kora solists Patriks Tabaks, Vidzemes kamerorķestris, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas koris un jauktais koris „Aura”.

Koncerta programmas atslēgas vārds ir vērtības – muzikālas vērtības gan no pagātnes, gan no šodienas. Skanēs pazīstamas operu ārijas un fragmenti no Karla Orfa iedvesmojošās kantātes “Carmina burana”, uzmirdzēs klaviermūzikas pērles, atmiņā tiks atsauktas kinomelodijas, kāda melodija no mūzikliem un Džordža Gēršvina sacerējumi. No apceres klusuma caur mīlestības spēku līdz mūžīgajai gaismai vedīs Riharda Dubras opuss Silence, Love and Light (“Klusums, mīlestība un gaisma”) ar mātes Terēzes vārdiem, bet ar ironiju uz trako Ziemassvētku iepirkšanās bumu palūkosies jaunais komponists Jēkabs Jančevskis darbā “Trakās dienas”, kur klavieru solo izpildīs Vestards Šimkus. Gaišu svētku noskaņu uzburs Raimonda Paula, Zigfrīda Muktupāvela un Aigara Voitišķa melodijas un neiztrūkstošās tradicionālās Ziemassvētku dziesmas.

Plašāk par koncertu lasāms ŠEIT.

Apsveicam uzvarētājus un lūdzam sazināties, rakstot vēstuli uz kulturasvestis@epadomi.lv vai zvanot (+371) 28622680.




Koncertu rīko “BT 1 Music” ar Rīgas domes atbalstu.