Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Jau šonedēļ Rīgā notiks elektroniskās mūzikas festivāls – “Under Festival”

Redakcija
Redakcija

Jau šonedēļ no 26. līdz 28.maijam Rīgas VEF radošā kvartāla teritorijā noritēs jauns starptautisks elektroniskās mūzikas festivāls - “Under Festival”, informē balticevents.info.

Rīgā notiks pirmais un savā veidā unikāls elektroniskās deju mūzikas festivāls - “Under Festival”. Par pasākuma norises vietu kļūs VEF radošā kvartāla telpas. Divu dienu un nakšu garumā festivāla apmeklētāji varēs baudīt aptuveni 50 pasaules līmeņa mākslinieku un mūziķu uztāšanos, dejot un relaksēties aktuālo elektroniskās mūzikas skaņu pavadījumā, piedalīties dažādos festivāla ietvaros notiekošajos pasākumos un aktivitātēs.

Papildus nakts programmai apmeklētājiem tiks prezentēta arī apjomīga dienas pasākumu programma, kuras ietvaros festivāla mākslinieki piedāvās apmeklētājiem dažādas meistarklases un lekcijas. Interesentiem būs arī unikāla iespēja aplūkot flajeru izstādi, kas veltīta 1990.-2000. gadu elektroniskās mūzikas pasākumiem, apmeklēt vinila plašu tirdziņu un citas aktivitātes.

Mūsdienu - ātri mainīgajā, pasaulē mūzika, it īpaši deju un elektroniskā, ir kļuvusi par dažādu kultūras pasākumu neatņemamu satāvdaļu daudzās pasaules valstīs. Rīga nav izņēmums, un par laimi daudziem “elektronikas” cienītājiem, šis muzikālais žanrs ir sevi pieteicis kā mūsdienīgas kultūras elements arī pie mums, un protams, ir noteikti pelnījis tikt izcelts ar savu atsevišķu lielu pasākumu.

Neraugoties uz to, ka ikdienā elektroniskā mūzika skan gandrīz visur, Rīgai joprojam nav bijis savs pastāvīgs elektroniskās deju mūzikas festivāls. Tas pat savā ziņā ir mazliet savādi, ņemot vērā faktu, ka Latvija - vairāk tieši Rīga, pa lielam, bija tie vārti, pa kuriem sāka plūst elektroniskās mūzikas straume uz visu, tagad jau, postpadomju telpu.

Tagad - ir tas brīdis, kad Rīga ir gatava piedāvāt savu unikālu pasaules līmeņa elektroniskās mūzikas festivālu. Festivālu, kurš kļūs interesants gan vietējiem iedzīvotājiem, gan ārzemju viesiem, pilnveidos un dažādos reģiona nakts dzīvi, piesaistīs tūristus, tādējādi veicinot interesi par mūsu valsts kultūru un tradīcijām visas pasaules jauniešos. “Under” festivāls nakotnē noteikti ir spējīgs iekļaut Rīgu pārējo populārāko Eiropas festivālu virzienu sarakstā.

“Under Festival” tiek veidots ar mērķi popularizēt elektroniskās mūzikas kustību, piesaistot tai lielāku sabiedrības uzmanību, kā arī, lai iepazīstinātu skatītājus un klausītājus ar festivālā pārstāvētajiem mūzikas žanriem.
Festivāls ilgs 2 dienas un 2 naktis – no piektdienas vakara līdz svētdienas pusdienlaikam. Pasākumā tiks piedāvāti tādi populāri elektroniskās mūzikas virzieni, kā Electronica, House, Techno, Tech House un citi žanri un stili. “Under Festival” organizatori ir parūpējušies par lielisku dīdžeju un izpildītāju komandu un sagādājuši lielisku dīdžeju un mūziķu line-up, 16 no kuriem uzstāsies dzīvajā (live), kas padara festivālu vēl unikālāku savā jomā.

Festivāla dalībnieku - dīdžeju un dzīvās (Live) uzstāšanās mākslinieku, sarakstā atrodami tādi vārdi, kā:

dOP (Francija)
KASPER BJØRKE (Dānija)
CHRISTIAN LÖFFLER (Vācija)
MUJUICE (Krievija)
GABRIEL ANANDA (Vācija)
SUPER BESSE (Baltkrievija)
DASHA RUSH (Krievija)
VATICAN SHADOW (ASV)
BLANCK MASS (Lielbritānija)
VOISKI (Francija)
JAKE THE RAPPER (ASV)
PETER SCHUMANN (Vācija)
FAIRMONT (Kanāda)
LUIGI TOZZI (Itālija)
SID LE ROCK (Kanāda)
ELECTRIC INDIGO (Austrija)
CASSEGRAIN (Vācija)
MUSTELIDE (Baltkrievija)
SVAROG (Ukraina)
OID (Latvija)
KODEK (Latvija)
SID (Krievija)
ANDREI SWIPE (Krievija)
KSENIA KAMIKAZA (Latvija)
V | Z (Latvija)
ORIOLA 701 (Latvija)
INFEKTION (Lietuva)
JELENA GLAZOVA (Latvija)

Sīkāka informācija ir atrodama festivāla mājas lapā - https://www.underfestival.com

Biļetes var iegādāties vietnē https://www.tiksar.com/under-festival .