Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Rīgā notiks "Latīņu mūzikas maratons"

Redakcija
Redakcija

3. novembrī, plkst. 20:00, Rīgas kuģniecības un vēstures muzeja Kolonnu zālē notiks "Latīņu mūzikas maratons". Maratona ietvaros uzstāsies Latin – Grammy balvas ieguvējs, leģendārais argentīniešu ģitārists Kike Sinēzi, pasaulē pazīstamais čellists Ruslans Viļenskis un izcilais latviešu sitaminstrumentālists Artis Orubs. Koncerta gaitā tiks atskaņotas izcilākās un klausītāju iemīļotākās latīņu mūzikas pērles. Programmā iekļauta Egberto Gismonti, Hermeto Paskāla, Antonio Karlos Džobima, Žoao Džilberto, Guinga un Kike Sinēzi mūzika.

Kike Sinezi guvis atzinību savā daiļradē apvienojot tradicionālo Argentīnas mūziku un moderno džezu. Mūziķa izcelsme ļoti ietekmējusi viņa skanējumu un stilu, kas izpaužas sarežģītajos taktsmēros, unikālajā frāzēšanā un perkusīvajā ģitārspēles tehnikā. Savos koncertos viņš izmanto 7 stīgu spāņu ģitāru, pikolo ģitāru un čarango. Mūziķis ir uzstājies kopā ar tādiem pazīstamiem māksliniekiem kā amerikāņu saksofona leģenda Čārlijs Mariano (Charlie Mariano), bandoneonists Dino Saluci (Dino Saluzzi), Tango Nuevo leģenda Pablo Zīglers (Pablo Ziegler), saksofonists Džo Lovano (Joe Lovano), trompetists Enriko Rava (Enrico Rava) un daudziem citiem.

Ruslans Viļenskis ir viens no vadošajiem Eiropas čellistiem. Pēc liktenīgās tikšanās ar Mstislavu Rostropoviču, pārcēlās no Latvijas uz Vāciju un kļuva par slavenā čellista un pedagoga Dāvida Geringa audzēkni Berlīnē. Saņēmis Berlīnes Filharmonijas Herberta fon Karajana stipendiju, pēc maestro Valērija Gergijeva uzaicinājuma kļuva par Marijas teātra simfoniskā orķestra pirmo čellu. Uzstājies nozīmīgās pasaules koncertzālēs, tostarp „Concertgebouw” Amsterdamā, „Theater Diligentia” Hāgā, Berlīnes Filharmonijā, „Konzerthaus” Berlīnē, „Alte Oper” Frankfurtē, "Berwaldhallen" Stokholmā, „Jazzhus Montmartre” Kopenhāgenā. Līdzās veiksmīgai karjerai klasiskajā mūzikā, Viļenskis ir izveidojis un producē vairākus starptautiskus mūzikas projektus – „PABLO ZIEGLER MEETS RUSLAN VILENSKY” ar laikmetīgā Argentīnas tango (Nuevo Tango) leģendu maestro Pablo Zīgleru (Pablo Ziegler), „DUO RUSSO & VILENSKY” ar itāļu komponistu un bandoneonistu Paolo Russo, „DUO SINESI & VILENSKY” ar argentīniešu ģitāristu Kike Sinēzi (Quique Sinesi). Viļenskis spēlē 18. gadsimta itāļu vecmeistara čellu.

Vairāk informācijas: vilenskylive.com
Biļetes ir pieejamas „Biļešu serviss” kasēs, „Statoil” degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā un
https://www.bilesuserviss.lv/rus/bi...