Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Krāšņi noslēgusies Latvijas simtgades Rīgas svētku Krastmalas programma

Redakcija
Redakcija

11. novembra krastmala Latvijas simtgades Rīgas svētkos aicināja rīdziniekus un Rīgas viesus lidojumā UZ RĪGU! – pāri visiem Latvijas novadiem, lai sastaptos pašā mūsu zemas viducī – Rīgā. Krāšņi un grandiozi priekšnesumi, aizraujošas nodarbes skatītājiem un izcili viesmākslinieki uz Lielās skatuves – tā izskanējusi Rīgas svētku šī gada Krastmalas programma.

Sestdien, 18. augustā 11. novembra krastmalā bija vērojama īpaša lidostas tehnikas parāde, kurai sekoja Latvijā pazīstamu mākslinieku priekšnesumi - uz skatuves kāpa hiphopa izpildītājs OZOLS, muzicēja jaunā folka grupa JAUNO JĀŅU ORĶESTRIS un etnoroka grupa LAIMAS MUZYKANTI, kā arī – savus fanus priecēja IVO FOMINS.

Uz skatuves kāpa motociklistu sacensību “Rīgas kauss 2018” organizētāji un uzvarētājs Ēriks Laipnieks, kas sacensību uzvarētāja kausu saņēma otro gadu pēc kārtas.

Ikvienam svētku apmeklētājam bija iespēja vērot un mākslinieces Elitas Patmalnieces vadībā pielikt savu roku koša, speciāli Rīgas svētkiem izgatavota vides objekta – “UZ RĪGU!” tapšanā, kā arī visas dienas garumā apmeklēt amatnieku darinājumu tirdziņu.

Vairākas reizes ar saviem priekšnesumiem Rīgas viesus un rīdziniekus priecēja jau ilggadējie Rīgas draugi no Prāgas - ielu teātra “V.O.S.A. Theatre” dalībnieki, kas šogad uz Rīgu bija atveduši mierpilno Eņģeli un košās Zivis. Atraktīvi un azartiski savas prasmes Rīgas svētku viesiem demonstrēja Taipejas jauniešu tautas sporta grupa no Taivānas. Neparastus priekšnesumus, smaidus un eksotisku enerģiju skatītājiem dāsni dāvāja vistālāk braukušie viesi - bundzinieku grupa TAGO no Korejas Republikas un folkmūzikas grupa MONTEMAR no Čīles.

Vakara programmas turpinājumā uz Rīgas svētku centrālās skatuves kāpa pārstāvji no abām mūsu kaimiņvalstīm – grupa SVJATA VATRA no Igaunijas un grupa DADDY WAS A MILKMAN no Lietuvas. Mūziķi bija sajūsmā par Rīgas skatītāju atsaucību un ovācijām!

Vakara galvenajā notikumā - lielkoncertā LABVAKAR, RĪGA! LABVAKAR, LATVIJA! diriģenta Romāna Vanaga vadībā uz skatuves satikās un Baltijas valstu likteņdziesmas izdziedāja populārie un iemīļotie latviešu estrādes solisti un mūziķi no kaimiņzemēm – Ginta Krievkalna, Zigfrīds Muktupāvels, Daumants Kalniņš, Ivo Linna un Mārja-Līsa Ilusa (Igaunija), Aļģirdas Šuminsks (Lietuva) un grupa “Big Al & The Jokers”, Aija Andrejeva, Alex, Māra Upmane-Holšteine, Goran Gora, Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš. Lielkoncertā muzicēja Rīgas kamerkoris “Ave Sol”, instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā un svētku orķestris. Koncertā piedalījās komponisti Jānis Lūsēns, Uldis Marhilēvičs, un Mārtiņš Brauns. Lielkoncerta noslēgumā bija vērojama krāšņa svētku uguņošana.

Pasākuma vadītāji visas dienas garumā bija Dailes teātra aktieris Niklāvs Kurpnieks, Liepājas teātra aktrise Karīna Tatarinova, Daugavpils teātra aktrise Maija Korkliša un pats pasākuma režisors Kārlis Anitens. Muzikālais noformējums - DJ Ex da Bass, scenogrāfs – Kristaps Skulte, video mākslinieki – Māris Mīlgrāvis un Rihards Gēcis.

Rīgas svētku noslēdzošajā dienā - 19. augustā 11. novembra krastmalā norisinājās 4. BALTIJAS BUNDZINIEKU SAMITS, ko organizēja Andžeja Grauda bungu skola. 11. novembra krastmala visas dienas garumā tika aizrautīgi un skaļi pierībināta ar visdažādāko bungu un perkusiju skaņām, visa vecuma un dzimuma bungotāju izpildījumā. Katrs interesents varēja iemēģināt savu roku bungošanā, kā arī – vērot dažādus priekšnesumus – gan maršējošo bundzinieku DRUMLINE LATVIA šovu, gan Korejas Republikas bundzinieku grupas TAGO uzstāšanos, Latvijas populāro bundzinieku demonstrējumus, bundzinieku grupas THE CLICKS JR un poļu bundzinieka IGORA FALECKA uzstāšanos. Pie mazās skatuves norisinājās bundzinieku sacensības, par muzikālo pavadījumu starplaikos rūpējās DJ Vento.

Visus sanākušos ar saviem šoviem vairakkārt priecēja īpašie ārvalstu viesi Mike Terrana no ASV un Gergo Borlai no Ungārijas.

4. Baltijas bundzinieku samita noslēguma šovā kopā ar 300 bundziniekiem muzicēja vienmēr enerģiskais Miks Dukurs, Latvijas kantrī mūzikas virsaitis Edvīns Zariņš, izcilais Atis Ieviņš, Latvijas roka leģenda Alex kopā ar Aiju Andrejevu, ekstravagantā Paula Dukure, samita ikgadējie draugi – grupa “The Sound Poets”, atraktīvais Reinis Straume, grupa “Kanisaifa” un Nila Īles mūzikas studija. Atraktīvi, ugunīgi un skaļi vienkopus muzicēja vairāk kā 300 sitaminstrumentu pavēlnieki – Lielais bundzinieku šovs izdevās grandiozs!

Paldies visiem, kas pielika savu roku Latvijas simtgades Rīgas svētku organizēšanā un tapšanā! Paldies visiem, kas atbalstīja un piedalījās! Paldies apmeklētājiem un Rīgas viesiem!

Tiekamies nākamgad!