Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Svētdien uz otro cikla “Brīvdienu mūzika” koncertu aicina vijolnieka Raimonda Ozola stīgu kvartets

Redakcija
Redakcija

Svētdien uz otro cikla “Brīvdienu mūzika” koncertu aicina vijolnieka Raimonda Ozola stīgu kvartets
Raimonds Ozols

Šo svētdien, 26. martā, plkst. 14.00 Dzintaru koncertzālē uz otrodemokrātiskā cikla “Brīvdienu mūzika” koncertu, aicina populārais vijolnieks, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pirmo vijoļu grupas koncertmeistarsRaimonds Ozols ar stīgu kvartetu.

Raimonda Ozola stīgu kvartetā satikušies mūziķi, kuri ikdienā redzami Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī. Pie pirmās pults orķestra koncertmeistars Raimonds Ozols – daudzpusīgs mūziķis, kas brīvi uzstājas klasiskās un populārās mūzikas žanrā, spēlējot gan akustisko, gan elektrisko vijoli. Raimonda kolēģi – otro vijoļu grupas mūziķe Daina Birzniece, altiste Katrīna Krašauska un čellists Jānis Rinkulis.

Koncerta programma būs klasiskās mūzikas šedevru, regtaima izklaidējošo ritmu un tango ugunīgās smeldzes buķete. Baroka spilgtais uznāciens ar G. F. Hendeļa rosīgo “Karalienes Šēbas ierašanos” no oratorijas “Solomons”, kam līdzās likts J. S. Baha pārpasaulīgais “Arioso” no 156. kantātes un dievišķa melodijas lappuse no K. V. Gluka operas “Orfejs un Eiridīke”. Kāda rotaļīgāka nots pie čehu romantiķa Antoņīna Dvoržāka un, iespējams, viens no skaistākajiem skaņdarbiem vijolei – “Meditācija” no Žila Masnē operas “Taīda”. Astors Pjacolla aizvedīs uz saules pielietās Argentīnas tango pasauli, bet leģendārais Skots Džoplins – pie amerikāņu regtaima dzīvīguma.

2017. gadā Dzintaru koncertzāle klausītājus aicina uz jaunu un demokrātisku koncertu ciklu “Brīvdienu mūzika”, kurā uzstāsies tādi populāri mūziķi kā dziedātāja Aminata, vijolnieks Raimonds Ozols, grupa “Astro’n’out”, pianists Vestards Šimkus, džeza pianista Harija Baša trioun citi mākslinieki. Šajos stundu garajos koncertos tiks gaidītas ģimenes, jaunieši vai seniori, kurivēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti jaunajā Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro”.

Savukārt koncertu vadītāja lomā iejūtas atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols. Viņš koncertus veido kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi:“Mēs runājam ar māksliniekiem, iepazīstam viņus, apspriežam pa kādai aktualitātei un, protams, baudām izcilu mūziku nepiespiestā atmosfērā.”
Demokrātiskiem koncertiem arī demokrātiskas biļešu cenas – tikai 9 eiro un 50 centi. Savukārt Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro” ikvienam koncerta apmeklētājam koncerta dienā uzrādot biļeti, būs iespēja baudīt vēlās brīvdienu brokastis jeb brančupar divreiz lētāku cenu – deviņiem eiro (parastā cena 18 eiro).

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.