Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Labdarības maratons pusē – līdz šim DOD PIECI! ziedotākās dziesmas

Redakcija
Redakcija

Labdarības maratons DOD PIECI! ir pusē, līdz šim ziedotāju izvēlēto dziesmu TOP5 ir maratona himna “Apskāvieni cik”, kas izvēlēta 15 reizes, kā arī pa 9 reizēm ziedotāji aicinājuši atskaņot Prāta Vētras “Meklēt vienam otru”, Intara Busuļa “Miglas rīts”, Putnu Balles “Divi eņģeli” un Latvijas zvaigžņu kora izpildīto “Kaut kur ziemeļos – Divas dvēseles”. Līdz šim “dārgākā” ziedotā dziesma 1500 eiro apmērā ir Kings of Leon kompozīcijas “Last Mile Home” akustiskā versija.

Tradicionāli labdarības maratona DOD PIECI! ziedotāji priekšroku dod dziesmām latviešu valodā. Arī šogad pirmajā desmitniekā pārstāvēti pašmāju mākslinieki. Līdera pozīciju ieņem Māra Upmane-Holšteine, Goran Gora un My Radiant You ar šī gada DOD PIECI! himnu “Apskāvieni cik”, kura dzīvajā izpildījumā bija klausāma arī maratona atklāšanā. Tai seko Prāta Vētras “Meklēt vienam otru”, Intara Busuļa “Miglas rīts”, Putnu Balles “Divi eņģeli” un Latvijas zvaigžņu kora izpildīto “Kaut kur ziemeļos – Divas dvēseles”. Otrajā biežāk ziedoto dziesmu pieciniekā ir Renāra Kaupera un Kaspara Zemīša izpildītā kompozīcija “Esi man blakus”, kura skanēja arī dzīvajā izpildījumā DOD PIECI! stikla studijā. Populārāko dziesmu vidū ir arī Sus Dungo izpildītā kompozīcija “Tēta dārzs” un “Gaismiņ, teci man pa priekšu”, ko izpilda mūziķu apvienība Tev tuvumā, kā arī Bermundu Divstūra kompozīcija “Roku Okeāns”. Bermundu Divstūris stikla studijā viesosies jau šodien, 20. decembrī, plkst 18:45, lai izpildītu arī šo kompozīciju.
Līdz šim dārgākās kompozīcijas, kas izvēlētas 2018. gada DOD PIECI! labdarības mērķa atbalstam, ir Kings of Leon dziesma “Last Mile Home” (1500 eiro), Intara Busuļa “Viss ir iespējams” (1000 eiro) un John Surman izpildītā dziesma “Portrait of a Romantic” (1000 eiro).

Arī 2017. gada labdarības maratona laikā pieprasītāko dziesmu TOP 10 iekļuva tikai pašmāju izpildītāji: pirmo trijnieku veidoja Intara Busuļa izpildītā dziesma “Miglas rīts”, Prāta Vētras un Musiqq kopdarbs “Debesis iekrita tevī”, kā arī Prāta Vētras dziesma “Tevis dēļ”. Pieprasītāko dziesmu vidū bija arī “Uzsniga sniedziņš balts” Brāļu Ziemeļu izpildījumā, Putnu Balles “Divi eņģeļi”, Igo “Alises iela”, Mārtiņa Freimaņa izpildītā “Pie Dieviņa gari galdi”, Musiqq “Silta sirds”, Dona “Zelta kamanas” un “Circenīša Ziemassvētki” Emīla Dārziņa mūzikas skolas zēnu kora dziedājumā. Līdzīgi bija arī 2016. gada pieprasītāko dziesmu rezultāti – pirmajā desmitniekā bija atrodami tikai latviešu mūziķi un dziesmu izpildītāji!

Ziedot ar dziesmu var gan apmeklējot interneta vietni Ziedo ar dziesmu! - Dod Pieci, gan klātienē pie stikla studijas ziedojumu kastītē vai ar maksājumu karti pie ziedot.lv brīvprātīgajiem. Minimālais ziedojums par dziesmu ir 5 eiro.
Jau ziņots, ka pirmdienas, 17. decembra, vakarā Latvijas radio dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale devās īpaši labdarības maratonam izveidotā stikla studijā Doma laukumā, kurā pavadīs sešas diennaktis, atskaņojot klausītāju izvēlētās dziesmas par ziedojumiem. Ziedot ar dziesmu var gan attālināti Ziedo ar dziesmu! - Dod Pieci mājaslapā, gan arī klātienē pie stikla studijas.

Šī gada mērķis ir savākt ziedojumus jaunas, bezmaksas atbalsta un mācību programmas izveidošanai un ieviešanai jaunajiem vecākiem visā Latvijā, lai vairotu vecāku zināšanas par bērna attīstību un drošas piesaistes nozīmi un veidošanu ar bērnu.

Sekojiet līdzi DOD PIECI! pieci.lv ēterā, sabiedrisko mediju portālā lsm.lv, dodpieci.lv kā arī portālos Apollo un TVnet. Nakts stundās tiešraidi var vērot LTV1 kanālā.

Labdarības maratonu DOD PIECI! rīko Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju, sabiedrisko mediju portālu LSM.lv un labdarības organizāciju Ziedot.lv. Liels paldies maratona partneriem un atbalstītājiem, bez kuru līdzdalības maratona norise nebūtu iespējama: “Luminor Banka”, “Amigo”, Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecībai Latvijā un Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņam par finansiālu atbalstu maratona rīkošanā, “Lido” par uztura speciālista
konsultācijām un DJ smūtijiem, “Alan Deko” par studijas interjera iekārtošanu. Tāpat paldies “Hotel Gutenbergs”, “Rare reklāmas darbnīca”, “New Black” un “GIG service”.