Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Muzikālā izrāde “Rīgas gredzens” būs himna radošajam garam

Redakcija
Redakcija

Muzikālās izrādes “Rīgas gredzens” atslēga būs radošais gars, kas atklāsies dzejnieku Aleksandra Čaka un Ojāra Vācieša, kā arī komponistu Artura Maskata un Ulda Stabulnieka stāstā par dažādo Rīgu. Pilsētas dzīvi mūzikā un dzejā izstāstīs aktieris Andris Keišs, dziedātājs Jānis Strazdiņš, Latvijas Radio koris, diriģents Sigvars Kļava, scenogrāfe un tērpu māksliniece Ieva Jurjāne, režisors Viesturs Kairišs. Pirmizrādes notiks 29. un 30. novembrī VEF Kultūras pilī. “Rīgas gredzens” ceļos uz Latgales vēstniecību “Gors” 6. decembrī, uz Liepājas koncertzāli “Lielais dzintars” 22. februārī un uz Vidzemes koncertzāli “Cēsis” 28. februārī.

“Rīgas gredzena” idejas autors un mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava: “Rīga ir mana liktens laulība. Šo pilsētu neesam izvēlējušies, esam liktenīgi salaulāti. Daudzas galvaspilsētas, iegūstot jaunu jaudu, bieži vien zaudē savu ģīmi. Iespējams, šis ir pats pēdējais brīdis, kad vēl varam notvert to Rīgas smaržu, to Rīgas iedomu atmosfēru, kāda mums katram ir bijusi un par kuru mēs sapņojam. Tāpēc mana pārliecība ir, ka par Rīgu ir jāstāsta caur Rīgas dziesminiekiem. Tā būs himna radošajam garam un tā pārdzimšanai.”

“Mani asociē ar Rīgu, taču esmu no Strenčiem,” saka Arturs Maskats. “Ierados Rīgā 70. gadu pirmajā pusē, būdams 16 gadu vecs. Romāns ar šo pilsētu man ilgst visu dzīvi un tajā ieraugu savu dzīvi. Šajā ziņā Rīga man ir vistuvākā vieta pasaulē.”

Izrādes programmā iekļautas sen tapušās, kā arī pavisam jaunas Artura Maskata kompozīcijas ar Ojāra Vācieša dzeju - “Balto koncertu laiks”, “Vecās Rīgas Likteņdziesma”, “Lietus romance”, “Kaut ko klusiņām”, “Liepziedā”, “Varat raudāt varat smiet” u.c.

Savukārt bulvāru lirika atklāsies Ulda Stabulnieka dziesmās ar Aleksandra Čaka vārdiem - “Rīgai”, “Marijas iela”, “Par tramvaja sliedēm”, “Zviedru vārtu romance”, “Vecā, sirmā Rīga” u.c.

Muzikālajā izrādē īpašo 50.,60. un 70. gadu Rīgas gaisotni iezīmēs sieviešu vokālais ansamblis “Rīga”.

“Rīgas gredzena” ideja ir sakņojusies Latvijas valsts simgadei veltītajā koncertciklā “Latvijas gredzens” un to turpina.

Muzikālo izrādi “Rīgas gredzens” atblasta Rīgas dome, organizators – VSIA “Latvijas Koncerti”.

Biļetes “Biļešu paradīzes” un VEF Kultūras pils kasēs.