Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Imanta Ziedoņa dzeja izskanēs jauniešu veidotā multimediālu koncertu ciklā “Melo man lielus vārdus, es ticēšu”

Redakcija
Redakcija

Trešdien, 25. jūlijā un piektdien, 17. augustā plkst. 20.00 Kaņepes kultūras centrā skatītājiem būs iespēja redzēt un dzirdēt multimediālu koncertu cikla „Melo man lielus vārdus, es ticēšu” otro daļu. Koncertu veido Imanta Ziedoņa dzeja un epifānijas, oriģinālmūzika un video projekcijas jaunu un talantīgu jauniešu – Rīgas Doma kora skolas audzēkņu un absolventu sniegumā.

Koncerts veidots kā turpinājums iepriekšējos gados radītajam stāstam par mīlestību un sevis meklējumiem. Skatītajiem būs iespēja dzirdēt gan pazīstamas, gan retāk dzirdētas Imanta Ziedoņa epifānijas un dzeju, ko īpaši koncertam atlasījusi tā idejas autore un režisore Agnese Malnača. Dzeju un epifānijas lasīs Rīgas Doma kora skolas audzēkņi Eliāna Sanda Veinberga, Gustavs Melbārdis un Toms Kursītis.

Imanta Ziedoņa darbos pausto noskaņu papildinās īpaši projektam radīta oriģinālmūzika un video projekcijas. Oriģinālkompozīcijas veidojuši RDKS absolventi Dana Asnate Kļava un Elvis Lintiņš. Elvis ir pazīstamās grupas Coolmans Report pianists un šobrīd studē Bērklijas mūzikas koledžā. Kompozīcijas izpildīs Elvis Lintiņš kopā ar kontrabasistu Jāni Rubiku un sitaminstrumentālistu Krišjāni Bremšu. Video projekcijas veidojis Latvijas Kultūras akadēmijas students Emīls Ašmanis.

Ideja par šāda koncerta nepieciešamību radusies literatūras stundās pie skolotājas, filozofes un dzejnieces, Imanta Ziedoņa domubiedres Ivetas Šimkus. Projekta iniciatīva ir pašu jauniešu rokās – uzsākot darbu pie multimediālā koncerta veidošanas, jaunieši ātri vien saprata, ka tas vairs neiekļausies skolas pasākuma rāmjos, un iekšējā vēlme ir to parādīt pēc iespējas plašākam interesentu lokam. Imanta Ziedoņa darbi un tajos paustās idejas ļoti aizrāvušas visus iesaistītos, ļaujot vārdam, mūzikai un attēlam saplūst organiskā veselumā.

Jau 2016. gada un 2017. gada vasarā multimediālie koncerti ar labiem panākumiem norisinājās Kaņepes kultūras centrā.

Koncerts tapis ar Rīgas domes un Kaņepes kultūras centra atbalstu.

Ieejas maksa – 3. – EUR. Biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā no 18. jūlija Kaņepes kultūras centrā.