Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Ainara Virgas 55 gadu jubilejas koncerts koncertzālē “Lielais Dzintars”

Redakcija
Redakcija

Populārais rokmūziķis – liepājnieks Ainars Virga – 6.aprīlī svinēs 55 gadu jubileju. Par godu šim notikumam mūziķis 18.aprīlī nolēmis sarīkot vērienīgu jubilejas koncertu Liepājas koncertzālē „Lielais Dzintars”. Ar šo koncertu Ainars turpina ar Liepāju saistīto mūziķu jubilejas koncertu ciklu, ko 6.aprīlī aizsāka dziedātājs Igo, bet jau 6.maijā turpinās Juris Pavītols, un 11.maijā – grupa “Credo”.

„Koncertā skanēs dziesmas no topošā „LĪVU” jaunā albuma, pie kura ierakstīšanas turpinām darbu, kā arī jau labi zināmas dziesmas no „LĪVU” repertuāra visās iespējamajās aranžijās un salikumos, turklāt skatītāji tiks aicināti gan dungot, gan dziedāt līdzi,” stāsta Ainars, piebilstot – iespējams, koncerta beigās kāda dziesma skanēs arī akustiskajā versijā. „Nāciet uz koncertu, nenožēlosiet! Jo, kā jau tas piestāv Liepājai, koncertā tiks norauts jumts!” Koncertā skanēs arī Ainara jaunākais veikums – himna mīlestībai, kurai par pamatu mūziķis ņēmis Svētajos rakstos atrodamo apustuļa Pāvila vēstuli korintiešiem, kurā kristietības sludinātājs apdziedājis mīlestības spēku un skaistumu. Dziesmas “Mīlestība” ierakstā piedalījusies virkne Latvijas rokmūzikas un populārās mūzikas smagsvaru.

Atgādināsim, ka, mācoties Liepājas mūzikas skolā, A.Virga apguva vijoļspēli, bet savas muzikālās karjeras laikā kopš 1980.gada viņš ir muzicējis grupās „Vabolītes”, „Corpus”, „Neptūns”, „Liepājas brāļi”, „Līvi”, „Riga”, „Liepājas brāļi” un „Virga Hard Orchestra”. Jāpiebilst arī, ka mūziķa kontā ir ļoti daudz populāru hītu: „Dzimtā valoda”, „Eglīte”, „Meitene zeltene”, „Es karājos tavā bizē”, „Dzelzsgriezējs”, „Liedagā”, „Kādā brīnišķā dienā”, „Dieva dēls”, „Tikai tā”, „Deviņvīru spēks” u.c. Daudzas no tām skanēs arī Ainara Virgas jubilejas koncertā nākamā gada 18.aprīlī. Atgādināsim arī, ka 2014. gada aprīlī Ainars Virga laida klajā pirmo solo albumu „Dziesmas par dzīvi un mīlestību”, kas tika atzīts par 2014.gada labāko metāla un roka albumu.

Biļetes uz Ainara Virgas jubilejas koncertu var iegādāties “Biļešu Paradīzē”.