Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Muzikāla izrāde “ČIKĀGAS PIECĪŠI – ATGRIEŠANĀS”

Redakcija
Redakcija

“Čikāgas piecīši – atgriešanās” ir muzikāli vēsturiska vīzija – izrāde, kurā populāri aktieri un dziedātāji ar sirsnību un lielu pietāti atveidos iemīļotās grupas uzstāšanos viņu jaunības laikā. Izrādes režisors ir Valdis Lūriņš, un tajā piedalīsies Mārtiņš Egliens, Mārtiņš Brūveris, Ieva Sutugova, Rolands Beķeris, Marģers Eglinskis, Inita Sondore, Ginta Krievkalna. Izrādes pamatā ir Alberta Legzdiņa atmiņu stāstījumi no grāmatas “Čikāgas piecīšu piedzīvojumi” un “Čikāgas piecīšu” populārākas dziesmas. Jauniestudējuma pirmizrāde notiks Rojas estrādes atklāšanā 5.jūlijā.

Šogad aprit 30 gadi kopš “Čikāgas piecīšu” atgriešanās Latvijā 1989.gadā ar slaveno koncertu Mežaparka estrādē – tā bija pirmā reize, kad Latvijas iedzīvotāji dzīvē tikās ar iemīļoto grupu. “Čikāgas piecīšu” izpildītās dziesmas jau gadiem bija ārkārtīgi populāras Latvijā, kaut arī neviens nebija redzējis, kā izskatās dziedātāji un pat nezināja, kā viņus sauc. Nelegālie “Čikāgas piecīšu” ieraksti klejoja un tika pārrakstīti neskaitāmas reizes, līdz plates un magnetofona lentas vārda pilnā nozīmē juka ārā un kļuva caurspīdīgas no spēlēšanas. Nepārspīlējot var apgalvot, ka visā Latvijā viņu dziesmas ne tikai bija dzirdējuši, bet pat zināja no galvas; viņu dziesmu ieraksti bija kā svaiga gaisa malks padomju stagnācijas un rusifikācijas nogurdinātajai sabiedrībai. Tie bija arī jauni muzikāli akcenti, kas pavēra kantrī mūzikas pasauli, un bija tai laikā kaut kas savdabīgs un nedzirdēts.

“Čikāgas piecīši” bija ārkārtīgi populāri arī Latviešu trimdas sabiedrībā. Viņu koncerti palīdzēja nosargāt un stiprināt latvisko identitāti svešumā. Nepārvērtējama ir Alberta Legzdiņa nozīme “Čikāgas piecīšu” pastāvēšanā. Viņš izkopa īpašu humorpilnu grupas koncertēšanas stilu. Tie būtībā nebija koncerti, bet izrādes ar dziesmām un humora skečiem, kuros vienmēr skanēja aktuāli, nevienu neaizskaroši joki, par kuriem visi zināja, ka tādi būs un tos ļoti gaidīja.

Šarmantā Alberta Legzdiņa tēlā iejutīsies Mārtiņš Egliens, kurš pats ir ļoti atraktīvs aktieris ar izteiktu spēju sadarboties ar publiku. Viņš ļaus skatītājiem izbaudīt “Čikāgas piecīšu” jokus un gaisotni. Mārtiņš Brūveris kļūs par Armandu Birkenu un valdzinās skatītājus ar savu apbrīnojamo balss tembru liriskajās dziesmās. Janīnas Ankipānes šarmu un muzikalitāti iznesīs dziedātāja Ieva Sutugova. Lorijas Vudas tēlā iejutīsies dziedātāja Ginta Krievkalna vai Dailes teātra aktrise Inita Sondore. Aktieris Marģers Eglinskis atveidos gan Uldi Ievānu, gan Uldi Streipu, kuri abi bija izcili joku meistari. Vēl izrādē skatītāji varēs tikties ar Ilmāru Dzeni, ko atveidos Liepājas teātra dziedošais, lieliskais aktieris Rolands Beķeris. Ilmārs Dzenis pašos pirmsākumos ir dziedājis “Čikāgas piecīšos”, taču vēlāk bijis spiests pārcelties uz Floridu, kur sāka pats savu mūziķa karjeru. Izrādē kā Larisa Mondrusa uzmirdzēs Ginta Krievkalna. Jāpiebilst gan, ka Larisa Mondrusa emigrēja no Latvijas gan krietni vēlāk, un viņai nav nekādā sakarā ar “Čikāgas piecīšiem”, tomēr arī viņas dziesma “Svešā zemā stādu rozes” ir tautā ļoti populāra un piederīga tā laika notikumiem, tāpēc skatītājiem būs interesanti tikties arī ar viņu.

Piedāvājam ieskatam videoklipu no darba sagataves procesa, kur dzirdami fragmenti no “Čikāgas piecīšu” dziesmām - “Pazudušais dēls”, “Mūsu mīlestība”, “Par mani, draudziņ, nebēdā”, “Es redzēju bāleliņu”, “ Ir septiņi no rīta”, “Hei lailī” un “Made in Latvija”
https://www.youtube.com/watch?v=pry...

Piedalās: Mārtiņš Egliens, Mārtiņš Brūveris, Ieva Sutugova, Rolands Beķeris, Marģers Eglinskis, Ginta Krievkalna, Inita Sondore.

Izrādes notiks: Pirmizrāde - Rojas estrādes atklāšanā 5.jūlijā.
7.jūlijā Valmierā, 13.jūlijā – Madonā, 2.augustā Saldū, 3.augustā Kuldīgā, 4.augustā Jelgavā, 16.augustā Ulbrokā, 17.augustā Kandavā, 18.augustā Cēsīs, 23.augustā Bauskā, 24.augustā Smiltenē, kā arī citur Latvijā.

Biļetes uz izrādēm var iegādāties “Biļešu Paradīzes” tīklā.
https://www.bilesuparadize.lv/lv/pe...