Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Spožie Jaungada galā koncerti ar LNSO, Xylem TRIO un Andželu Braunu!

Redakcija
Redakcija

Ritmu stihijas virpulī aizvadīta gada nogale sola možu garu Jaunajā gadā – vēsta sens Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra ticējums. Tādēļ LNSO aicina veco gadu pavadīt un Jaunajam gadam iedvesmoties krāšņajos LNSO Jaungada gala koncertos 28. (izpārdots), 29., 30. decembrī plkst. 19.00 Lielajā ģildē.

Jaungada gala programma ritēs jaunā mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Andra Pogas vadībā, un koncerta ieskaņā klausīsimies Džordža Gēršvina asprātīgo simfonisko šaržu “Amerikānis Parīzē”. Lielu darbu koncerta sagatavošanā ieguldījis Xylem TRIO, kurā spēlē saksofonists Oskars Petrauskis, pianists Raimonds Petrauskis un sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe. Šie trīs kungi ķērušies pie Gēršvina “Rapsodijas blūza stilā” un klavieru solopartiju pārveidojuši tā, lai visiem trim būtu ko izspēlēties.

Talantīgais triumvirāts arī vainagos šo gala programmu ar pašu veidotu svītu no Gēršvina populārākajām melodijām, un te sagaidāma intriģējoša sadarbība ar dziedātāju Andželu Braunu. Šo sirsnīgo un talantīgo soprānu pirms vairākiem gadiem Rīgā iepazinām kā Tosku un Aīdu. Šajā reizē – nekādu mīlas drāmu, nekādas vardarbības! Tikai un vienīgi Džordža Gēršvina nemirstīgās melodijas.

“Esam sagatavojuši vēl nedzirdētas muzikālas un radošas saspēles Geršvina “Rapsodijā”, kā arī dažādus pārsteigumus Ravela “Bolero”. Ļoti nepacietīgi gaidām sadarbību ar Andželu Braunu, kas jums un arī mums pilnīgi noteikti būs neaizmirstama muzikāla satikšanās,” atklāj LNSO sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe.
Amerikāņa piedzīvojumi Parīzē, blūza saldkaislās noskaņas, bolero jutekliskais pieskāriens, dejas Ņujorkas Taimskvērā un pāri visam – Andželas Braunas varenā un sulīgā balss.

Biļetes pieejamas Lielās ģildes biļešu kasē, “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un Biļešu Paradīze

Informācija par biļetēm: 67213643 vai kase@lnso.lv