Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Vokālā grupa INSOMNIA aicina uz koncertu “Insomnia. Sākums”

Redakcija
Redakcija

19. oktobrī plkst.19 koncertzālē “Palladium” norisināsies “Rīgas A Cappella festivāla” kulminācijas koncerts “Insomnia: Sākums”. Ar lielisku mākslinieku dalību un īpaši veidotu programmu koncerts piedāvās jaunu identitāti vokālās mūzikas kustībai Latvijā. Koncerta galvenie mākslinieki ir jaunības enerģijas pilnā jaunā vokālā grupa “INSOMNIA”. Koncertprogrammā skanēs pazīstamas gan latviešu, gan ārzemju autoru kompozīcijas unikālās džeza, popa un gospeļa aranžijās.

“Un ja nu mēs teiktu, ka šis ir tikai sākums...” – tāds ir grupas “Insomnia” moto. Paši par sevi mūziķi saka: “Esam jaunības enerģijas lādiņš, kas sevī ietver desmit jaunus, talantīgus, mūziku mīlošus cilvēkus, kuri caur a cappella un citiem mūzikas žanriem spēj izveidot, ko unikālu un nebijušu. Grupas nosaukums tulkojumā no angļu valodas nozīmē “bezmiegs”. Šis nosaukums sevī ietver spēku un enerģiju, ko grupa sniedz saviem klausītājiem.” Grupā muzicē Roberts Memmēns, Gustavs Melbārdis (abi ir “Insomnia” dibinātāji), un vēl astoņi jaunieši, kuri ikdienā profesionāli apgūst džeza un populārās mūzikas žanrus. Izpildot pasaules a capella klasiku, kā arī veidojot paši savas aranžijas, jaunie mūziķi pilnveidojas un iegūst jaunu pieredzi žanrā, kas ir specifisks savā būtībā.

Jaunības spars un mērķtiecīgums kolektīvam ir ļāvis pārliecinoši sevi pieteikt starptautiskajā apritē, iegūstot otro vietu vienā no pasaules vadošajiem a cappella konkursiem “Moscow Spring A Cappella Festival 2019”, kas norisinājās maijā un kas šogad pulcēja vairāk nekā 200 grupas no 45 valstīm. Savā kategorijā “Insomnia” sacentās ar vēl 65 grupām.

Janvārī grupa laida klajā savu pirmo videoklipu, kurā “Insomnia” grupas dalībnieki izpilda grupas “The Real Group” skaņdarbu “Words”, bet aprīlī pieteica savu lielo sastāvu ar videoklipu “Brighter Day”. Savukārt 7.augustā koncertā “Trīs Raimondi & Insomnia” grupai bija godpilna iespēja koncertēt kopā ar maestro Raimondu Paulu.

Atgādinām, ka “Rīgas A Cappella festivāls” no 16. līdz 20. oktobrim piedāvās klātienē baudīt unikālu pasaules mākslinieku un jaunu mūzikas talantu sniegumu. Festivāls savā programmā izcels a cappella žanra daudzveidību, koncertos piedāvājot dažādu laika posmu un stilu mūziku izcilā izpildījumā. Festivālā līdz šim uzstājušies daudzi pasaulslaveni mākslinieki – „The Real Group”, “The Swingles”, “Voces8” u.c., kā arī labākie Latvijas vokālie ansambļi un kori. Rīgas A Cappella festivāls tiek rīkots, lai veicinātu izcilību un augstus sasniegumus mūzikā, attīstītu a cappella dziedāšanas stilu Latvijā. “Rīgas A Cappella festivāls” veido jaunu identitāti vokālās mūzikas kustībai Latvijā un parāda a cappella dziedāšanas tradīciju kā modernu un mūsdienīgu mākslas veidu.

Informācija par grupu “Insomnia”: insomniavocal.com

Biļetes uz koncertu var iegādāties “Biļešu Serviss” kasēs un internetā.