Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Aleksandrs Antoņenko “Jūrmalas festivālā” uzmirdzēs Pjetro Maskanji opermūzikas pērlē – “Zemnieka gods”

Redakcija
Redakcija

Jau piekto gadu Dzintaru koncertzālē norisināsies krāšņākais vasaras muzikālais notikums “Jūrmalas festivāls”. 26. jūlija vakarā pirmo reizi “Jūrmalas festivālā” izskanēs itāļu komponista Pjetro Maskanji (Pjetro Mascagni) slavenākās operas “Zemnieka gods” koncertuzvedums. Vienā no skaistākajām itāļu operām kopā ar pasaulē slavenāko Latvijas tenoru Aleksandru Antoņenko uz Dzintaru koncertzāles skatuves uzmirdzēs jaunais vācu mecosoprāns Denīze Uzuna (Deniz Uzun), Latvijā dzimusī un uz pasaules skatuvēm dziedošā Alise Zinovjeva, kā arī Latvijas Nacionālās operas solisti Jānis Apeinis un Andžella Goba.

Pjetro Maskanji “Zemnieka godu” uzskata par pirmo itāļu verisma operu. Spēcīgi kaislību izvirdumi, versmainas melodiju krāces un kulminācijas dinamiskā dzīves reāliju stāstā, kurā galveno varoņu drāmu koncertuzvedumā izdzīvos spožs solistu zvaigznājs un Jūrmalas festivāla orķestris, diriģenta Vello Pāna (Vello Pähn, Igaunija) vadībā.

A. Antoņenko pēdējos desmit gados iekarojis pasaules ievērojamāko operteātru un koncertu skatuves, izdziedot teju 30 tenoru lomu. Jau kopš 2004. gada viņš ir kļuvis par starptautiski atzītāko Latvijas tenoru, kurš ar panākumiem debitējis Berlīnes operās, Drēzdenes Semperoper, Oslo un Stokholmas Karaliskajā operā, Ženēvas, Parīzes, Romas un Minhenes opernamos, Vīnes valsts operā, Londonas Koventgārdena un arī Ņujorkas Metropoles operteātrī. Diriģenta Rikardo Muti (Riccardo Muti) vadīta, spoži aizritēja A. Antoņenko debija Otello lomā prestižajā Zalcburgas festivālā 2008. gadā. Gadu vēlāk viņš ar milzu panākumiem debitēja Metropoles operteātrī Ņujorkā, kurā A. Antoņenko tagad atgriežas jau regulāri, atveidojot vadošās tenoru lomas.

Vācu mecosoprāns D. Uzuna ir 37. Starptautiskā Belvederes jauno operas solistu konkursa fināliste. Jau studiju laikā uzstājusies Bādenbādenes festivālā kopā ar Berlīnes filharmoniķiem, atveidojot Armelindas lomu Žila Masnē (Jules Massenet) operā “Pelnrušķīte”. 2013. gadā jaunā dziedātāja bija uzaicināta piedalīties Heidelbergas pavasara festivāla “Lied” akadēmijā, lai strādātu kopā ar Tomasu Hempsonu (Thomas Hampson) un Tomasu Kvatshofu (Thomas Quasthoff). D. Uzuna dziedājusi arī Bavārijas Valsts operas studijas izrādēs, un kopš 2016. gada viņa ir Cīrihes operas soliste.

Viņiem pievienosies mūsu operas solisti – spēcīgā mecosoprāna īpašniece A. Goba un vīrišķīgais baritons Jānis Apeinis, kā arī A. Zinovjeva, kuru dēvē par Latvijā dzimušu itāļu operdīvu. Soprāns, kura ar izcilību beigusi Romas Santa Cecilia konservatoriju un stažējusies Milānas La Scala akadēmijā, nu jau vairāk nekā desmit gadu dzīvo un savu radošo talantu izkopj Itālijā, sadarbojoties ar dažādiem operteātriem, kā arī dodoties pasaules viesizrādēs.

Jau piekto gadu Jūrmalas pilsētas iedzīvotājus un viesus ar grandiozu klasiskās mūzikas programmu priecē krāšņākais vasaras notikums – “Jūrmalas festivāls”, gādājot par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē. Festivāla goda mākslinieks dziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Intaru Busuli, Ivetu Apkalni, Vestardu Šimku, Kristīni Balanas, Andželu Gobu, Alisi Zinovjevu, pianistiem Osokiniem, Latvijas Simtgades jauniešu simfonisko orķestri un diriģentu Aināru Rubiķi, kā arī citiem māksliniekiem aicina uz grandiozāko vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.

Biļetes uz Jūrmalas festivāla koncertiem pieejamas “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā Bilesuparadize.lv