Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Pasaules tūres ietvaros ar vienīgo koncertu Latvijā uzstāsies uzlecošā amerikāņu džeza zvaigzne Džezmeja Horna

Redakcija
Redakcija

5. maijā plkst. 19.00 ciklā “Jūrmala Jazz” ar vienīgo koncertu, Pasaules tūres ietvaros, Dzintaru koncertzālē uzstāsies uzlecošā amerikāņu džeza zvaigzne – dziedātāja Džezmeja Horna (Jazzmeia Horn).

“Džezmejai Hornai piemīt izcila tehnika un īsts mākslinieciskais redzējums. Horna satriec publiku ar savu muzikālo jūtīgumu, kas veikli līdzsvaro gadsimta vidus un mūsdienu neosoula džezu.”
(Žurnāls “DownBeat”)

“Džezmeja ir izpildītāja, kurai katrs vārds, žests un ornaments kļūst par viņas pilnīgās pārliecības izpausmi un kura pilnībā izdzīvo ik mirkli.”
(“London Jazz News”

Uzlecošā džeza zvaigzne vokāliste Džezmeja Horna (ASV) ir 2015. gada “Thelonious Monk” un 2013. gada “Sarah Vaughan International Jazz Vocal” konkursa uzvarētāja. Ar viņas vecumam neraksturīgu un vokālo briedumu jaunā dziedātāja sevi pieteica ar debijas albumu “A Social Call” (‘Sociāls aicinājums’), kas tapa ierakstu studijā “Concord’s Prestige”. “A Social Call” ir laikmetu atspoguļojums, un Džezmeja to dēvē par “sociālās atbildības aicinājumu, lai apzinātos savu lomu sabiedrībā”. Tas ir lielisks un vienlaikus iedvesmojošs vēstījums ar mainīgu vokālu, sketa dziedāšanu un izteiksmīgu grupas uzstāšanos. Šis albums ir kā tagadne un nākotne vienlaikus – tas atklāj talantu, kas gatavs stāties līdzās labākajiem mūsdienu džeza vokālistiem, un ietver visu, ko ikviens vēlētos dzirdēt no “veterānes” vokālistes ar ilggadēju slavu.

Tomēr Džezmeja pazemīgi liek savu dzīvi un muzikālās dotības Dieva priekšā un saka: “Esmu pateicīga par iespēju profesionāli muzicēt un vēlos garīgi pacelt to cilvēku dvēseles, kuriem tas ir nepieciešams, un izmantoju savu meistarību mūzikā.”

Džezmejas Hornas koncerts notiks cikla “Jūrmala Jazz” ietvaros, kas klausītājiem Dzintaru koncertzālē piedāvā baudīt izcilu džeza mūziķu priekšnesumus no visas pasaules.