Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Aicinājums apmeklēt Ineses Galantes talantu konkursa finālu

Redakcija
Redakcija

Aicinājums apmeklēt Ineses Galantes talantu konkursa finālu
Inese Galante

Šo svētdien, 19. aprīlī, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) aicinām apmeklēt Ineses Galantes talantu konkursa fināla pasākumu. Talantīgi jaunieši no visas Latvijas, kuri piedalījušies mūzikas konkursā vairāku mēnešu garumā no konkursa pieteikuma brīža, uzstāsies konkursa noslēdzošajā kārtā, parādot labāko un cīnoties par uzvarētāja godu katrs savā kategorijā.

Konkursa norises programma:
Svētdien, 19.aprīlī, no pulksten 10:00 līdz 22:00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA)
10.00 – ATKLĀŠANA
10.30 – STĪGU INSTRUMENTU SPĒLE
12.15 – 12.30 STARPBRĪDIS
12.30 – PŪŠAMINSTRUMENTU UN SITAMINSTRUMENTU SPĒLE
14.30 – 16.20 Starpbrīdis
16.20 – KLAVIERSPĒLE
17.20 – 17.35 Starpbrīdis
17.35 – VOKĀLĀ MĀKSLA
19.10 – 19.25 Starpbrīdis
19.25 – VOKĀLĀ MĀKSLA
21.30 – KONKURSA REZULTĀTU PAZIŅOŠANA, DALĪBNIEKU APBALVOŠANA

Žūrijas komisija: JVLMA Stīgu instrumentu katedras vadītāja un Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra vijolniece Terēze Zīberte-Ījaba, JVLMA docents un komponists Rolands Kronlaks, profesors, dirģents un komponists Andris Vecumnieks, diriģente Gunta Malēvica, kontrtenors un JVLMA docētājs Sergejs Jēgers, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāve Dagnija Staķe un konkursa patronese operdziedātāja Inese Galante.

Konkurss „Ineses Galantes Talanti” notiek jau otro gadu pēc kārtas, un tā ietvaros tiek īstenota atbalsta programma Latvijas talantiem mūzikā – “Ineses Galantes fonds” konkursa kārtībā meklē un prezentē valsts spilgtākos jaunos māksliniekus, lai Latvija varētu iepazīt un lepoties ar saviem patiesajiem dārgakmeņiem – saviem talantiem. Konkursa rezultātā atklātajiem talantiem nepieciešams tālāks atbalsts, profesionāla uzmanība un iespējas, kā arī sabiedrības novērtējums. „Ineses Galantes fonds” par savu uzdevumu uzskata Latvijas jauno talantu popularizēšanu gan Latvijā, gan ārvalstīs, dažādos veidos nodrošinot konkursa laureātu turpmāko profesionālo attīstību.

Nolikums un papildu informācija par talantu konkursa norisi ir pieejama konkursa mājas lapā www.inesesgalantestalanti.lv.