Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Ceturtās Adventes kultūras pasākumi Rīgā

Redakcija
Redakcija

Ceturtās Adventes nedēļā turpinās garīgās mūzikas koncerti Rīgas dievnamos, kā arī Ziemassvētku ieskaņas pasākumi un sarīkojumi bērniem galvaspilsētas kultūras centros.

Šajā nedēļā kora mūzika skanēs Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā koncertā „Pastkarte ziemai” ar kora „Sōla” piedalīšanos, diriģents Kaspars Ādamsons. Rīgas Domā festivālā „Winterfest” būs dzirdama „Nakts lūgšana”, savukārt Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks koncerts „Jaukākās zvanu skaņas” ar kamerkora, pazīstamu solistu un mūziķu – instrumentālistu piedalīšanos, diriģents Pēteris Vaickovskis. Koncertā „Litānijas gaismai” dziedās Sergejs Jēgers kopā ar mūziķiem – čellistu Aināru Paukšēnu un ērģelnieci Ilzi Reini. Ceturtās Adventes svētdienā, 20. decembrī, Rīgas Sv. Pētera baznīcā, koncertā „Brīnišķīgo krāsu kvēlē” apmeklētājus ar savu sniegumu priecēs soliste Evita Zālīte un ģitārists Jaspars Zemītis, Rīgas Sv. Jāņa baznīcā muzicēs Boļeslava Voļaka brāsbends un ērģelniece Ilze Reine, bet Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā koncertā „Ziemassvētkus gaidot” skanēs baroka mūzika. Šajā dienā Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā izskanēs koncertcikla „Adventa mūzikas svētki Rīgā” noslēguma koncerts, kurā klausītājus gaida mūziķi Ieva Akuratere, Haralds Sīmanis, Arnis Miltiņš, Anete Kozlovska, Laura Bicāne un Goran Gora.

Sagaidot Ceturto Adventi, plaša svētku ieskaņas programma būs arī Rīgas kultūras centros. Koncerti notiks Kultūras pilī „Ziemeļblāzma”, Kultūras un tautas mākslas centra „Ritums” telpās Jaunielā 29a un filiālē Laimdotas ielā 42. Iedzīvotāji gaidīti koncertos arī Kultūras centrā „Imanta”, VEF Kultūras pilī un Kultūras centrā „Mazā ģilde”.

Bērniem, svētkus gaidot, VEF Kultūras pilī būs iespēja noskatīties muzikālu uzvedumu „Mazās raganiņas Ziemassvētki”, kā arī tikties ar Ziemassvētku vecīti un iet kopīgās rotaļās. Svētku noskaņās bērnu rīts gaidāms arī muzejā „Rīgas Jūgendstila centrs”. Bērni kopā ar vecākiem gaidīti koka ēku renovācijas centrā „Koka Rīga” koncertā „Trīspadsmitais sniedziņš”, kā arī kultūras pasākumos, ko piedāvā Rīgas Ziemassvētku tirdziņi Doma laukumā, Esplanādē un Līvu laukumā.

Ceturtās Adventes laiks sakrīt ar tradicionālo Ziemas saulgriežu laiku, tādēļ iedzīvotājiem, kam tuvi senie tautas rituāli, ir iespēja piedalīties Bluķa vakarā Vecrīgā, kur piedalīsies Rīgas folkloras kopas.

Svētku noskaņu varēs gūt, apmeklējot festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš” vides dizaina objektus pilsētas ielās, laukumos un pagalmos, kas pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un izmantoto materiālu daudzveidību. Festivāla objekti pilnā krāšņumā skatāmi laikā, kad tiek iedegts ielu apgaismojums, no plkst. 18.00. Ceļvedi festivāla apskatei iespēja atrast tīmekļa vietnē www.eglufestivals.lv, bet drukātā veidā tas pieejams Rīgas domes Apmeklētāju centros un tūrisma informācijas centros.


Adventes laika un Ziemassvētku pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Pasākumu programma atrodama interneta vietnē www.kultura.riga.lv, bet drukātā veidā tā pieejama tūrisma informācijas centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un pasākumu norises vietās.