Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Operete Balle Savojā Vidzemes koncertzālē CĒSIS

Redakcija
Redakcija

Jau šo sestdien, 18. februārī plkst. 19.00 Latvijas Operetes fonda trupa ar Paula Abrahama krāšņo, stilistiski daudzveidīgo opereti Balle Savojā dodas uz Cēsīm, uz Vidzemes koncertzāli Cēsis. Lomās Anta Jankovska (Itālija), Nauris Indzeris, Emīls Kivlenieks un citi solisti.

Operetes Balle Savojā pirmizrāde Berlīnē, ko skatījās viss valsts krējums, toreiz sacēla īstu furoru, un arī šodien izrādi bauda skatītāji visā pasaulē. Šajā jauneklīgajā, enerģijas un dejisku ritmu piesātinātajā operetē romantiski valši mijas ar džeza stilistiku un tango, būtisks izrādes komponenets ir krāšņie tērpi un pilnasinīga dzīvesprieka dzirksts.

Par Eiropas Geršvinu dēvētā, Ādolfa Hitlera laikā no Vācijas izraidītā komponista Paula Abrahama operete Balle Savojā ir jaunā režisora Gundara Silakaktiņa režijas atzīstams veikums daudzveidīgajā un kolorītajā operetes žanrā, un tā stāsta par jauna laulātā pāra amizantajiem piedzīvojumiem pēc medusmēneša; par to, kā sieviete, kas ir sava vīra ēnā, kļūst par patstāvīgi lemjošu personību.

Lomās solisti: Anta Jankovska (Itālija), Nauris Indzeris, Marlēna Keine, Emīls Kivlenieks, Irma Pavāre, Inese Jasmane-Rūrāne, Jānis Kirmuška, Aldis Siliņš, Klāvs Mellis. Izrādē piedalās arī dejotāji, koris un Operetes orķestris diriģenta Normunda Vaiča vadībā.

Izrādi veidojuši diriģents Normunds Vaicis, režisors Gundars Silakaktiņš, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, scenogrāfs Ivars Noviks, kostīmu māksliniece Jurate Jurjāne-Silakaktiņa.

Vēl tikai dažas biļetes uz izrādi var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā Bilesuparadize.lv Biļešu cena 25 EUR. Papildus informācija: zvanot uz Latvijas Operetes fonda informācijas tālruni 25123145.

Informācija Latvijas Operetes fonda mājas lapā LATVIJAS  OPERETES  FONDS - Jaunumi, kā arī sociālajos tīklos: Facebook.com/LatvijasOperetesFonds un Draugiem.lv/LatvijasOperetesFonds.