Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Jūlijā Ikšķilē norisināsies Trešais Starptautiskais Operetes festivāls

Redakcija
Redakcija

No 12. līdz 14. jūlijam Ikšķilē Operetes teātris iepriecinās un pārsteigs gan mazos, gan lielos skatītājus ar krāšņiem koncertiem un pasākumiem Trešajā Starptautiskajā Operetes festivālā. Sarīkojumi un operetes aktualitātes, solisti no Austrijas, Itālijas, Lietuvas un Izraēlas, kā arī Latvijā iemīļotie mākslinieki – Sonora Vaice, Emīls Kivlenieks, Nauris Indzeris u.c. festivāla kulminācijā – GALĀ koncertā Ikšķiles estrādē un romantisks Valšu vakars. Mazie skatītāji dosies teatrālā piedzīvojumā „Radām OPERETI”.

Nora Ikstena, rakstniece, ikšķilniece, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece, vērtē Operetes festivāla nozīmi: „Īpašā mūzikas valoda, saikne ar tautu un laikmetu padara opereti par demokrātisku žanru. Priecājamies, ka operetes atdzimšana mūsdienās saistās ar Ikšķili, kur atjaunotajā brīvdabas estrādē šogad Operetes Festivāls turpinās svinēt dzīvi. Lielais skatītāju skaits apliecina, ka operete ar savu mūzikas gaišo spēku un stāsta vitalitāti spēj bagātināt mūsu nacionālo asinsriti. Operetes dziesma, deja, šarms un satīra piepilda mūsu dzīvi ar dziļi patiesu, cilvēcisku sentimentu. Sniegdama pajumti šim festivālam, Ikšķile vienlaikus dod jaunu pienesumu visas Latvijas kultūrā.”

Operetes festivālu atklās koncerts “Es vēlreiz teikšu, priecājieties!”, kas notiks 12. jūlijā plkst. 19.00 Ikšķiles evaņģēliski luteriskajā baznīcā ar Kristīnes Prauliņas un Rīgas Gospeļkora, kā arī jauno Operetes teātra solistu piedalīšanos. Raimonds Ozols – vijole.

Savukārt sestdien, 13. jūlijā, plkst. 12:00 Ikšķiles novada pašvaldības zālē, akcentējot operetes žanra nozīmi, attīstību un daudzveidību, notiks kinolektorijs „Operetes laiks”. Festivāla apmeklētāji varēs noskatīties dažādu laikmetu un stilu operešu filmas.

Festivāls jau tradicionāli sniedz informāciju par operetes vēstures un nākotnes aktualitātēm, tāpēc sarīkojums „Sarunas pie kafijas”, sestdien plkst. 17:00 Ikšķiles novada pašvaldības zālē būs veltīts komponista, diriģenta, pedagoga, profesora Mendeļa Baša 100gadei un pirmās 21.gadsimta latviešu oriģināloperetes “Trīs zvaigznes. Zigfrīds“ jautājumiem.

Trešā Starptautiskā Operetes festivāla kulminācijā – GALĀ koncertā sestdien, 13. jūlijā, plkst. 20:00 Ikšķiles brīvdabas estrādē skanēs skaistākās operešu melodijas. Koncertā piedalīsies solisti no Austrijas un Lietuvas operetes teātriem, Itālijas un Izraēlas, kā arī Latvijā iemīļotie solisti - Sonora Vaice, Nauris Indzeris, Emīls Kivlenieks, Laura Purena, Irma Pavāre un operetes dejotāji. Spēlēs Operetes orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Vakara noslēgumā plkst. 23.00 – Valšu vakars, kurā vienas stundas garā deju tūrē Operetes orķestris un Johana Štrausa mūzika valdzinās un aizraus visus dejotgribētājus valša un polkas ritmos.

Svētdiena būs veltīta mūsu mazajiem skatītājiem. Plkst. 12.00 Ikšķiles vidusskolā, kas pārtaps par īstu teātra laboratoriju, notiks teatrāls un aizraujošs piedzīvojums „Radām OPERETI!”. Interaktīvi darbojoties kopā ar Operetes teātra māksliniekiem, bērni piedzīvos un radīs savu opereti! Bērnu iemīļotie Operetes teātra izrāžu varoņi aizrautīgā un interaktīvā veidā ikvienu bērnu un jaunieti izvedīs caur dažādām radošajām meistardarbnīcām. Tādējādi caur spēli viņi paši kļūs par operetes izrādes dalībniekiem un veidotājiem, piedzīvojot katram bērnam svarīgo un vienreizējo sajūtu, kāda rodas, darbojoties kopā ar draugiem. Vienlaikus viņi iepazīs operetes noslēpumus,—dažādus operetes izrādes elementus, – mūziku, ritmu, deju, kostīmus, rekvizītus, dekorācijas, grimu, paši piedaloties izrādes stāstā un kļūstot par izrādes dalībniekiem. Šajā sarīkojumā bērnus gaidīs gan pārsteigumi, gan dāvanas! Lai piedalītos šajā piedzīvojumā, NAV nepieciešamas priekšzināšanas.

Festivāla noslēgumā svētdien plkst. 16.00 pie Ikšķiles estrādes visus aktīvas atpūtas cienītājus priecēs Operetes festivāla gaisa balons.
Operetes festivālu rīko Operetes teātris/Latvijas Operetes fonds sadarbībā ar Ikšķiles novada domi, mākslinieciskā vadītāja un producente Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Biļetes iepriekšpārdošanā no 1.maija Biļešu Paradīzes kasēs un internetā Bilesuparadize.lv Biļešu cenas 10 - 30 EUR.