Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Gatavojoties labdarības akcijas „Nāc līdzās Ziemassvētkos!” jubilejai, tapis fotokalendārs, albums un svētku koncerts Operā

Redakcija
Redakcija

Jau informējām, ka pirmdien, 19.decembrī, atzīmējot labdarības akcijas „Nāc līdzās Ziemassvētkos!” desmit gadu jubileju un paša festivāla Nāc līdzās! divdesmit gadus, Latvijas Nacionālajā operā norisināsies labdarības koncerts – balle “Nāc līdzās Ziemassvētkos!”. Par to, tāpat kā abiem jaunumiem – īpašo kalendāru un audio albumu – otrdien, 13.decembrī, viesnīcā „Radisson Blu Hotel Rīdzene” notikušajā preses konferencē pavēstīja akcijas rīkotāja un aizsācēja Sarma Freiberga, koncerta režisors Valdis Pavlovskis, koncerta muzikālais vadītājs Jānis Ķirsis, diriģents Jānis Liepiņš un mākslinieki, kas piedalīsies koncertā.

„Šodien ar lepnumu un prieku prezentēju „Nāc līdzās!” īpašo kalendāru, kas tapis sadarbībā ar fotogrāfu Jāni Medni. Bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām viņa vadībā strādāja vasaras nometnē, un kalendāram fotogrāfijas tika atlasītas stingrā konkursā,” atzina Sarma Freiberga, savukārt Jānis Mednis uzslavēja visus, kas viņa vadībā apguva fotomākslu un atzina, ka iesūtīto fotogrāfiju bijis tik daudz, ka varētu izdot nevis vienu, bet četrus kalendārus. „Tieši tāpēc rīkojām tik stingru konkursu, un jāteic, ka vislielākā konkurence bija starp Diānas Ponaskovas un Kristiānas Bērziņas bildēm,” atklāja Jānis, apsveicot gan abas mākslinieces, gan pārējo bilžu autorus ar labi paveikto darbu.

Kā klātesošos informēja Sarma Freiberga, par godu akcijas jubilejai tapis vēl viens skaists kopdarbs, kurā ieguldīts ļoti daudz laika un darba – jauns albums, kurā skan Raimonda Paula Baltā dziesma (tieši šo dziesmu Gunārs Kalniņš un Diāna Ponaskova pirmo reizi ieskaņoja pirmajā “Nāc līdzās Ziemassvētkos!” akcijā 2007.gadā), Ainara Virgas Eglīte, grupas “Opus Pro” hīts Tu un es, Ginta Stankeviča Divi enģeļi, Aigara Grāvera Nāc!, Helvija Stengrevica Ticot, mīlot un gaidot, Raimonda Paula Circenīša ziemassvētki. populārais gospelis O, Happy Day un Have Yourself a Merry Christmas, Andrea Bočelli dziedātā I Believe, kas ieguvusi jaunu tekstu latviešu valodā, tradicionālā Ziemassvētku melodija Tu scendi dalle stelle, kā arī divi instrumentālie skaņdarbi: Džona Lenona dziesma Imagine un neredzīgā akordeonista un pianistes Agneses Egliņas izpildījumā ieskaņotais Tonija Murena skaņdarbs Indifférence – Valse Musette.

Jāpiebilst, ka visi šie skaņdarbi (un ne tikai) skanēs arī lielajā labdarības galā koncertā, kas Operā notiks 19.decembrī. Tajā piedalīsies LNO soliste Ilona Bagele, dziedātāji Evita Zālīte, Daumants Kalniņš, Kristīne Prauliņa, projekta ilggadīgais draugs un domubiedrs Gunārs Kalniņš (viņš arī aranžējis daļu no koncerta skaņdarbiem), Goran Gora, Ieva Sutugova, Elza Rozentāle, Ieva Akuratere, Ivo, koris “Kamēr...” un jauniešu ar īpašām vajadzībām koris “Nāc līdzās!”, DD orķestris, dejotāji, akustisko ģitāru trio – Kaspars Zemītis, Mārcis Auziņš un Aivars Hermanis, grupa Musiqq u.c. mākslinieki. Viens no koncerta muzikālajiem vadītājiem Jānis Ķirsis atzina, ka ir patiesi gandarīts un laimīgs par šādu iespēju, savukārt diriģenta pienākumus uzņēmies Jānis Liepiņš, kurš ar „Nāc līdzās!” sadarbojas jau otro gadu.

„Šis koncerts ir mūsu visu sirds darbs, un esmu lepns par ikvienu, kas tajā piedalīsies, jo esmu redzējis, kā šo desmit gadu laikā viņi ir auguši, tāpēc koncerts Operā, kas būs projekta vainagojums un nebūt nenāca viegli, būs kā dāvana mums ikvienam” atzina režisors Valdis Pavlovskis, piebilstot, ka gan viņa meita, gan paziņas un draugi jau pirms ilga laika pieteikušies palīdzēt koncerta organizēšanā. „Esam ļoti pateicīgi sponsoriem un atbalstītājiem, īpaši AS „Latvenergo”, jo tikai ar viņu atbalstu var notikt šis koncerts Operā!” piebilda Sarma Freiberga.
Viņa arī atgādināja, ka līdz 23.decembrim Lielās Ģildes vestibilā norisināsies Ziemassvētku labdarības tirdziņš, kurā var iegādāties bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām darinātās lietiņas un suvenīrus, savukārt 19.decembrī tirdziņš stundu pirms koncerta notiks Latvijas Nacionālās operas vestibilā. Visi tirdziņā un koncertā gūtie ienākumi tiks izmantoti bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām talantu attīstīšanai.

Informācija par fonda un akcijas aktivitātēm:
https://www.facebook.com/NacLidzas; Sākums › Nāc līdzās › Labdarības...

Biļetes uz koncertu vēl var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā:
Biļešu Paradīze