Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Svētku koncerts “Dziedam - Latvijai” – 18. novembrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā

Redakcija
Redakcija

Svētku koncerts “Dziedam - Latvijai” – 18. novembrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā
Sv. Pētera baznīca

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienu, 18. novembrī plkst. 14.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks svētku koncerts “Dziedam – Latvijai”. Koncertā piedalīsies Latvijas izdevniecību jauktais koris "Burtnieks", diriģents Egils Lipšāns, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra Mazā Ģilde vīru kamerkoris "FRA-CHO-RI", diriģents Andrejs Mūrnieks un solists Guntars Ruņģis.

Vīru koris „FRA-CHO-RI” ir dibināts 1986. gadā un visu šo laiku tas darbojas Rīgas domes Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde". Šajās telpās viduslaikos darbojās dažādas amatnieku brālības. Kora nosaukumā arī ietverta brālības ideja. FRA-CHO-RI ir saīsinājums no latīņu teksta FRATERNITAS CHORI RIGENSIS - kora brālība no Rīgas.

Savukārt, Latvijas izdevniecību jaukto kori „Burtnieks” dibināja izdevniecību „Avots”, „Liesma”, „Latvijas Enciklopēdija” un „Zvaigzne” darbinieki, viņu ģimenes locekļi un draugi 1989. gadā. Kolektīva mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents kopš dibināšanas ir Egils Lipšāns.
„Burtnieks” atrodas nerimstošā radošo meklējumu un attīstības ceļā, pilnveidojot savu skanējumu un popularizējot Latvijas kora dziedāšanas tradīcijas. Viens no kolektīva darbības pamatvirzieniem ir latviešu komponistu mūzikas – gan klasiķu, gan mūsdienu komponistu oriģināldarbu un tautas dziesmu apdaru popularizēšana. Koris ir iestudējis un izpildījis arī daudzu pasaulē ievērojamu autoru garīgās mūzikas un lielas formas darbus, tajā skaitā - operu korus. Koris „Burtnieks” kļuvis labi pazīstams un novērtēts ne vien Latvijā, bet arī ārzemēs.

18. novembra koncerta programmā - latviešu komponistu mūzika, kas īpaši atlasīta šim notikumam, jo ietver gan patriotiskas, gan tautā pazīstamas un iemīļotas kompozīcijas – Lūcijas Garūtas “Mūsu Tēvs debesīs”, latviešu tautasdziesma “Dziedot dzimu, dziedot augu” Alfrēda Kalniņa apdarē, Jāzepa Vītola “Karaļmeita” un Mārtiņa Brauna “Saule, Pērkons, Daugava” ar Raiņa vārdiem, Raimonda Paula “Atdziedi dvēsele” ar Leona Brieža vārdiem, un citas.

Ieeja koncertā: ar bezmaksas ielūgumiem, kas saņemami Rīgas Sv. Pētera baznīcā no 2017. gada 14. novembra.