Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Aicina uz koncertu “Ar Latviju sirdī”

Redakcija
Redakcija

Aicina uz koncertu “Ar Latviju sirdī”
Foto: Kultūras pils "Ziemeļblāzma" arhīvs

Pirmdien, 20. novembrī, plkst. 16.00 iedzīvotāji laipni gaidīti Latvijas mazākumtautību kolektīvu koncertā “Ar Latviju sirdī”, kas notiks Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. Ieeja koncertā ir bez maksas.

“Latvijas valsts 99. gadadienai veltītā koncerta moto var izteikt ar Evas Mārtužas dzejas rindām – “Dārzā uzzied puķu simti, katram ziedam skaistums savs...”, gaidāmo koncertu raksturo tā veidotāji.

Rīgas mazākumtautību mākslinieciskie kolektīvi un solisti savu koncerta programmu ir īpaši veidojuši no latviešu tautas mūzikas un Latvijas autoru skaņdarbiem. Koncertā skanēs dažādu paaudžu Latvijas komponistu zināmākie un tautā iemīļotie skaņdarbi. Būs dzirdami Emīla Dārziņa, Ādolfa Skultes, Raimonda Paula, Imanta Kalniņa un citu latviešu komponistu skaņdarbi un dziesmas.

Koncertā piedalīsies biedrības “Slāvu vārds un mūzika” tautas instrumentu ansamblis “Lira”, Krievu kultūras biedrības “Harmonika” tautas instrumentu orķestris “Slavjaņe” un vīru vokālais ansamblis “Harmonika”, Pasaules kultūras biedrības “Vdohnoveņje” sieviešu vokālais ansamblis “Dušečka”, Bērnu un jauniešu deju aģentūras “Zadorinka” deju ansamblis “Zadorinka”, dziedātāja Leila Alijeva, kura Azerbaidžānas Nacionālajā konservatorijā Baku ir studējusi tautiskās dziedāšanas stilu – mugamu un Krievijas televīzijas šova “Golos” dalībnieks Aleksandrs Kazakovs, kā arī jaunie izpildītājmākslinieki – vijolniece Lueta Žagare un pianiste Alise Cīrule.