Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Festivālā „Laima Rendezvous Jūrmala 2018” uzstāsies Hibla Gerzmava

Redakcija
Redakcija

Starptautiskajā festivālā „Laima Rendezvous Jūrmala - 2018”, kas norisināsies no 19. līdz 22. jūlijam, atkārtoti uzstāsies abhāziešu izcelsmes krievu operdziedātāja Hibla Gerzmava, ziņo festivāla producente Elita Mīlgrāve.

Uz Dzintaru koncertzāles skatuves Staņislavska un Ņemiroviča-Dančenko Maskavas muzikālā teātra soliste uzstāsies festivāla noslēdzošajā vakarā, kam dots nosaukums “Grand Gala”.

„Hiblas vārds afišā garantē izpirktu koncertu jebkurā pasaules valstī. Mums fakts, ka Gerzmava, kura uzstājusies uz pasaulē labākajām skatuvēm, jau ne pirmo reizi labprāt kļūst par īpašo festivāla „Laima Rendezvous” viešņu, liecina par mūsu festivāla augsto kvalitāti,” norāda Mīlgrāve. Gerzmava, kura uzstājusies Marijas teātrī, Londonas Karaliskajā jeb Koventgārdena operā, Vīnes Valsts operā un Parīzes Lielajā operā, ir pazīstama ar to, ka piedalās tikai tajos mūsdienu mūzikas koncertos, kurus uzskata par gaumīgiem un uz skatuves netiek pārkāptas mākslinieciskā nosacītība, uzsver festivāla producente.

Mīlgrāve skaidro, ka Latvijā ir ne mazums opermākslas cienītāju, kuri ar nepacietību gaida festivālu un tikšanos ar neatkārtojamo Hiblu Gerzmavu - unikālas balss un satriecošas aktiermākslas īpašnieci. „Gerzmavas koloratūra lieliski saskan ar vasarīgo Jūrmalu un ar izsmalcinātajām festivāla sižeta līnijām - tas ir maigs, lirisks un valdzinošs vokāls, kas bagātināts ar dramatiskām krāsām un sava veida teatrālu pārdzīvojumu,” saka Mīlgrāve.

„Hiblas uzstāšanās ir stila, vokāla un elegances triumfs!” - skaidro Laima Vaikule, kuru ar Gerzmavu saista senas siltas attiecības. „Viņa ir lielisks cilvēks, kas spēj novērtēt draudzību!”

Pati Gerzmava uzsver, ka viņas uzvārds abhāziešu valodā nozīmē „vilks”, „vilcene”. Savukārt vārds „Hibla” tulkojams kā „zeltace”. Acīmredzot tāpēc viņas acīs vienmēr vērojams mirdzums. Taču pati dārgākā dāvana, ar kuru viņa savaldzina miljoniem klausītāju, neapšaubāmi ir viņas zelta balss. Par viņas balsi Ņujorkas „Metropolitan” operas kritiķi rakstījuši, ka tā „ieskauj, kā zils samts”.

Savukārt žurnāls “Vogue” nosaucis Gerzmavu par jaunā tipa operdziedātāju, „kad ir svarīga ne tikai balss, bet arī šovs, briljantu mirdzums, kustību izsmalcinātība uz skatuves un aktierspēle”. Hibla Gerzmava izpildījusi solo partijas tādās operās kā „Bohēma”, „Traviata”, „Turandota”, „Dons Žuans”, „Otello”, „Seviljas bārddzinis”, „Sikspārnis”, „Mēdeja” un citos uzvedumos.

Bez Gerzmavas festivāla „Laima Rendezvous Jūrmala 2018” noslēguma koncertā 22. jūlijā uzstāsies arī Filips Kirkorovs, Jeļena Vaenga, Grigorijs Ļepss, Cosmos, Igo, Emins, Dagamba, Roberto Kel Torres, Lauris Reiniks, Džā Kalibs (Jah Khalib), The Ludvig un Ballet Freedom.

Uz festivālu aicina Jūrmalas pilsēta. Atbalstītāji: Rietumu Bank, Jurmala Golf Club and Hotel, VIADA, Delfi, Pirmais Baltijas kanāls, radio Skonto, radio Skonto plus, žurnāls “Privātā Dzīve”.