Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Jāņa Lūsēna jaunais albums un ziemas koncertprogramma „Kā man Tevi sasildīt” dodas pie klausītājiem

Redakcija
Redakcija

„Šobrīd man šķiet, ka tas ir labākais, ko līdz šim esmu radījis”, tā par jauno albumu un ziemas koncertprogrammu „Kā man Tevi sasildīt” saka komponists Jānis Lūsēns. Ziemīgo mīlas balāžu albums un jaunā programma nule kā piedzīvojuši prezentāciju, kas notika „Rīga Islande Hotel” 9.stāva restorānā.

Pārsteidzoši skaistā oriģinālmūzika, kas radīta divu lielisku un spēcīgu balsu īpašniekiem – Andrim Ērglim un Annijai Putniņai, kā līdzvērtīgam tēlam piedaloties virtuozā vijolnieka Raimonda Ozola vijolei, savu koncerttūri pa Latvijas pilsētām sāks jau šo piektdien, 16. decembrī Valmieras kultūras namā.

Koncerts veidots kā divdaļīgs muzikāls vēstījums, kura pirmajā daļā izskanēs jaunā mīlestības cikla dziesmas kopā ar Jāņa Lūsēna instrumentālo grupu, savukārt koncerta otrā daļa būs muzikāla kolāža no Jāņa Lūsēna daudzu gadu garumā tapušām dziesmām Ziemassvētku laikam, ko krāsainu un muzikāli daudzveidīgu padarīs zvanu ansamblis Primus un pilsētu labākie kori.

Programma ir melodiska, muzikāli krāšņa un dažāda. Tur ir gan austrumnieciski motīvi, gan džeza elementi un katra dziesma ir atšķirīga, ar savu stāstu un domu, kas vijas cauri visam ciklam. Īpaša nozīme piešķirta vijolei, kas muzikālās izteiksmes ziņā atveido skaisto un netveramo gan dievišķā, gan velnišķā izpratnē. Kā uzsver komponists Jānis Lūsēns, „dzejas smalkums un spēks kopā ar maigajām un temperamentīgajām melodijām solistu niansētajā izpildījumā radījis jauna veida komunikāciju visiem tiem, kas ilgojas, sapņo, skumst un cer”.

Pirmo reizi ar komponistu Lūsēnu kopā strādā jaunā, izcilā dziedātāja Annija Putniņa, atzīstot, ka šis projekts viņai ir likteņa dāvana: „Jāņa Lūsēna mūzika man vienmēr ir ļoti patikusi, un dziedāt viņa oriģinālmūziku ir īpaši, jo tas ir brīdis, kad dziedātājs rada kaut ko pilnīgi jaunu.”

Koncerta otrajā daļā izskanēs gan zināmu Lūsēna Ziemassvētku dziesmu popūrijs Raimonda Ozola spilgtā solo izpildījumā, gan klusā basku šūpļa dziesma kora a capella sniegumā, gan „Mazu brīdi pirms” lielā sastāva skanējumā, gan populārā „Nakts” himniski pacilājošās skaņās dos iespēju ikkatram sajust tās Ziemassvētku sajūtas, kas turētas sirdī visu gadu un nu caur mūziku piepildās visdažādākajos veidos.

Tie klausītāji, kas ir pazīstami ar komponista Jāņa Lūsēna cikliem „Mazu brīdi pirms”, „Tas vārds”, „Zelta sirds” , „Kad Mīlestība dzimst” un šogad tapušo ciklu Ingum Pētersonam „Romantika”, būs patīkami pārsteigti par jauniem meklējumiem komponista radošajā rokrakstā.

Ziemassvētku programma „KĀ MAN TEVI SASILDĪT” izskanēs desmit koncertos – 16.decembrī Valmieras kultūras centrā, 17.decembrī Latgales vēstniecībā GORS, 18.decembrī Jelgavas kultūras namā, 20.decembrī Liepājas koncertzālē LIELAIS DZINTARS, 21.decembrī Ventspilī, teātra namā JŪRAS VĀRTI, 22.decembrī Vidzemes koncertzālē CĒSIS, 23.decembrī Madonas kultūras namā, 25.decembrī Alūksnes kultūras centrā, 26.decembrī Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā divos koncertos plkst. 17:00 un 21:00. Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties "Biļešu Paradīzē”.